Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Dr. Zijad Nišić (SBIH) jedini kandidat za novog gradonačelnika Brčko distrikta BiH!

0

Kako nezvanično saznajemo nakon večerašnjeg sastanka u hotelu Europa, na kojem su bili prisutni bošnjački skupštinski zastupnici stranka kao i delegati istih novog bošnjačkog bloka u Brčko distriktu BiH. Saznali smo da je zastupnik SBIH gospodin Abdulah Iljazović odustao od kandidature za Gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

Shodno svemu kompletne situacije i saznanjima portala “TIMES.BA” neki kandidati su odlučili dati prednost Dr. Zijadu Nišiću (SBIH) te je Nišić u ovom trenutku jedini kandidat za gradonačelnika Brčko distrikta BiH. Sastanak se nastavlja sutra na kom će se predložiti i praviti program djelovanja ovog novog bošnjačkog bloka.

Ukoliko se stavovi kao večeras zadrže Brčko distrikt BiH bi do 09.03.2023 godine trebao dobiti novog gradonačelnika odnosno gradonačelnika iz SBIH Dr. Zijada Nišića.

No kako smo saznali također na večerašnjem sastanku bilo je i malih trzavica među kolegama iste stranke zbog nekih čudnih prijedloga i poziva za priključivanje ovom bošnjačkom bloku koji su naknadno odbijeni.

Ono što smo saznali jeste da su svi prisutni na sastanku usaglašeni sa činjenicom da a to je da se traži opoziv Gradonačelnika Eseda Kadrića te da se bošnjački blok pravi bez SDA.

Sudeći po ovome, SDA sasvim sigurno ide u opoziciju Brčko distrikta BiH.

Više detalja uskoro…

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version