Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Dr. Zijad Nišić (SBIH) novi je Gradonačelnik Brčko distrikta BiH ispred novog Probosanskog bloka!

0

Nakon smjene na vanrednoj sjednici skupštine sada već bivšeg gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića (SDA), odma nakon toga po drugoj tački dnevnog reda izabran je i imenovan novi Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Dr. Zijad Nišić (SBIH) ispred Probosanskog bloka koji čine SBIH,SBB,NiP, SDP i gospođa Mejra Šečić ispred Romske nacionalne manjine!

Tko je ustvari novi Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Dr. Zijad Nišić?

Dr. Zijad Nišić rođen je 23. 5. 1961. godine u Brčkom. Po zanimanju je ugledni doktor u Brčko distriktu BiH, VSS, prim. dr. specijalist interne medicine – kardiolog. Član je a ujedno i Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH).

Zijad Nišić je bio zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH još od 2004. godine a sada prvi put obnaša funkciju Gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

Također je obnašao dužnost u Skupštini Brčko distrikta BiH kao Predsjedatelj Povjerenstva za izbor, imenovanje i mandatno-imunitetno povjerenstvo i član Povjerenstva za rad, zdravstvo i socijalnu skrb.

Dr. Zijad Nišić – Novi Gradonačelnik Brčko distrikta BiH

Osnovnu školu i gimnaziju završio u Brčkom, Medicinski fakultet u Banjoj Luci, a specijalizaciju iz interne medicine u Tuzli. Titulu kardiologa stekao 2004. godine, a titulu primarijusa 2006. godine. Oženjen (supruga oftamolog), otac dvoje djece.

Redakcija portala “TIMES.BA” ovim putem čestita novom gradonačelniku Dr. Zijadu Nišiću i želi puno sreće u radu, te poručujemo da se nadamo velikoj promjeni i radu na suzbijanju korupcije,nepotizma i stranačkog zapošljavanja u Brčko distriktu BiH. Odnosno nadamo se svim suprotnostima od bivšeg gradonačelnika Eseda Kadrića (SDA) odnosno svih skandala, devastacija i zaduživanja Brčko distrikta BiH u kojima je Kadrić učetovao. Također se nadamo i pokušaju kroz nova i trasnaprentna radna mjesta maksimalnom smanjenju broja odlaska mladih i ostalih edukovanih ljudi,stručnjaka i ostatka stanoviništva Brčko distrikta odnsono Bosne i Hercegovine.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version