Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Vlada Brčko distrikta BiH dobila novog tehničkog sekretara iz JP Komunalno BD BIH!?

0

Kao što smo i u ranijem periodu pisali pored navedenih činjenica u pomenutim tekstovima saznali smo da je Sekretar Vlade BD BIH Meliha Bajraktarević navodno obećala kako izvor tvrdi, vozaču gradonačelnika BD BIH Eseda Kadrića odnosno Lević Emiru da će pozicija tehničkog sekretara u Sekretarijatu Vlade Brčko distrikta BiH prilikom provođenja konkursne procedure uticati da se izabere njegova supruga odnosno Lević Vernada na konkurs koji je zatvoren 15.12.2022 godine tvrdi izvor.

Supruga vozača gradonačelnika Eseda Kadrića odnosno Lević Vernada je angažovana ugovorom o privremenim i povremenim poslovima u JP Komunalno D.O.O. Brčko distrikta BiH u PJ Elektrodistribucija kako smo ranije i pisali, no kako izvor tvrdi ona se navodno svim kolegama javno hvali da će upravo ona (Lević Vernada) proći na pomenutom konkursu Vlade Brčko distrikta BiH jer je sve namješteno i unaprijed dogovoreno.

No ovih dana smo saznali da je upravo Vernada Lević dobila novi posao odnosno posao tehničkog sekretara Vlade Brčko distrikta BiH što bi uskoro trebalo biti i zvanično saopšteno.

Također smo saznali da je pomenuta Lević Vernada organizovala u JP Komunalno oproštajnu zakusku sa svojim sada bivšim kolegama i koleginicama u čast svog odlaska na novo radno mjesto odnosno na posao tehničkog sekretara vlade Brčko distrikta BiH.

Ovo je još jedan od dokaza da u Brčko distriktu BiH odlučuju pojedinci i politički podobnici a ne znanje,iskustvo i pošteno sprovodena (NE)zakonska konkursna procedura. Slobodno time možemo zaključiti da u Brčko distriktu BiH treba dobra politička, prijateljsko rodbinska veza ili možda čak i lova, kako bi se dobio posao ili unapređenje u vladinim sektorima.

VEZANI TEKST:

Kliknite na sliku kako bi pročitali vezani tekst

Nikome nije poznato do kada će Institucije ali i OHR,OSCE i članice PIK-a odnosno Međunarodna zajednica tolerisati ovako opasne kriminalne igre političkih pojedinaca i vladara iz sjene koji svojim postupcima pljačkaju novac pošteno zaređenih građana Brčko distrikta BiH odnosno Budžeta Brčko distrikta BiH.

No ovim primjerima stvari su vrlo jasne, a to je da visoki procenat mladih edukovanih ljudi odlazi iz Brčko distrikta BiH u strane zemlje, jer su i oni kao i njihovi roditelji svijesni činjenice da u Brčko distriktu BiH nema napredka jer se crni šešir pita, dok se svii brkovi podsmijajvaju!

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version