Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Sutra počinje suđenje Bojanu Radovanoviću pred Osnovnim sudom u Brčkom zbog fizičkog napada na novinara Mirzu Derviševića!

0

Sutra, 18.04.2024. godine s početkom u 13:00 sati pred Osnovnim sudom u Brčkom počinje glavni pretres u krivičnom postupku koji se vodi protiv Bojana Radovanovića zbog fizičkog napada na novinara i urednika portala “TIMES.BA” Mirzu Derviševića iz Brčkog.

🆕EKSKLUZIVNO: Pogledajte video snimak napada na novinara Mirzu Derviševića iz Brčkog u poznatom brčanskomn restoranu u centru grada!

#timesba

Posted by Times.ba on Tuesday, January 16, 2024

Suđenje je otvoreno za javnost i svako tko želi može prisustvovati istom u Osnovnom sudu u brčko distriktu BiH.

Podsjećamo Bojan Radovanović iz Brčkog 12.01.2024. godine u večernjim satima u ugostiteljskom objektu “KUTAK” u Brčkom fizički je nasrnuo i napao novinara Mirzu Derviševića te mu nanio lakše fizičke ozljede odnosno teške fizičke ozlijede u pokušaju kako i stoji u saopštenju potvrđene optužnice od strane Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Nakon brze reakcije Policije BD BIH Radovanović je lišen slobode i zadržan u pritvoru maksimalnih 48 sati. Radovanović je pored fizičkog napada i nanesenih lakših tjelesnih povreda Novinaru Derviševiću i prijetio sa smrću odnosno da čega sljedeći put ubiti ukoliko objavi još bilo kakav tekst na portalu “TIMES.BA”. Razlog napada je jer je novinar Dervišević na portalu “TIMES.BA” pisao o aferi zazidavanja prozora zgradi “Bulevar” građenjem nove zgrade firme “tim invest” čiji je jedan od suvlasnika upravo Bojan Radovanović. nakon tekstova inspektorat BD BIH u tom periodu zatvorio je gradilište i zabranio daljnu gradnju. Uprkos naloga Inspektorata BD BIH Apelaciona komisija je poništila rješenje Inspektorata BD BIH te dozvolila gradnju bez obzira što objekat zatvara gradnjom prozore susejdnoj zgradi “BULEVAR”.

Nakon završene brze istrage Policije BD BIH Tužilaštvo BD BIH je podiglo optužnicu protiv bojana Radovanovića u rekordno kratkom vremenu nakon 30 dana po okončanju istrage.

Napadač Bojan Radovanović Tim Invest u ugostiteljskom objektu “Kutak” nekoliko minuta prije fizičkog napada na novinara Derviševića

Podsjećamo fizički napad Bojana Radovanovića na Mirzu Derviševića bio je drugi napad u nizu unutar 5. mjeseci. Prvi krvavi fizički napad na novinara Derviševića desio se na dan 19.08.2023. godine pred njegovim stanom kada se sa svojom majkom vraćao sa porodičnog slavlja.

Osumnjičeni napadači Miralem Alić, Safet Selmanović lišeni su slobode iz zadržani također maksimalnih 48 sati nakon čega su pušteni. Miralem Alić koji je bio u bjekstvu nakon napada te se skrivao na području Sarajeva uhapšen od strane Policije Kantona Sarajevo te je nakon kriminalističke obrade prebačen u pritvor u Brčko distrikt BIH gdje je predat Policiji BD BIH.

Miralem Alić Napadač
Safet Selmanović zvani MORNAR – Vozač

Također je uhapšen bio i Mirza Alić inače brat Miralema Alića koji je pred zgradom gdje stanuje nakon napada na novinara Derviševića napadače dočekao pred svojom zgradom te sa njima dok su se nalazili u vozilu objavio kratki razgovor gdje ih je zabilježila jedna nadzorna kamera. Mirza Alić je lišen slobode jer nije htio Policiji BD BIH odati identitet vozača za koje je kasnije utvrđeno da su to bili Safet Selmanović i Miralem Alić koji su koristili isto motorno vozilo u napadu na novinara Derviševića a koje je u vlasništvu Safeta Selmanovića zvanog Mornar.

Mirza Alić saučesnik

No kako nezvanično saznajemo priveden je bio i sin Safeta Selmanovića koji je u tom vremenu boravio u Brčkom na odmoru a koji je inače državljanin Sjedinjenih Američkih država SAD-a. Nakon izvjesnog vremena Američka Ambasada je dostavila u SAD određene podatke o napadu na novinara Derviševića gdje je u SAD-u sin Safeta Selmanovića pozivan u Konzulat na razgovor povodom napada na novinara Derviševića.

Podsjećamo navršava se 8. mjeseci od prvog fizičkog napada na novinara Derviševića koji je još uvijek pod fazom istrage i bez tužilačke odluke.

Izvor:
TIMES.BA
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version