Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

JE LI ODSVIRALO DIREKTORSKO KOLO OSMANOVIĆU I DEDEIĆU: Na pomolu smjena direktora JZU Emira Osmanovića dok direktoru Zavoda za izgradnju Ismetu Dedeiću ističe mandat!?

0

Na čelu brčanske Zdravstvenog centra Brčko uskoro bi moglo doći do smjena prvog čovjeka tj generalnog direktora Emira Osmanovića, prenosi lokalni brčanski portal ebrcko.

Nakon jučerašnje sjednice Skupštine na kojoj se razmatrao izvještaj o radu Nadzornog odbora, moglo se čuti puno kritika ali zakonskih propusta u radu generalnog direktora.

”Moramo konstatovati da nismo zadovoljni njegovim radom. Na sastanku skupštinake večine data su zaduženja da se obavi razgovor sa njim i predoči plan popravke u radu i saradnje sa institucijama i na stolu se nalazi zahtjev za smjenom”, izjavio je jedan od aktivnih učesnika ovog procesa.

Prema istom izvoru, inicijativu za smjenu generalnog direktora Zdravstvenog centra Brčko će pokrenuti resorni šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge.

No pored toga što je zasviralo Emiru Osmanoviću, kako izvori tvrde odsviralo je i Ismetu Dedeiću direktoru zavod za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH. Bez obzira što je već duže vrijeme Ismet Dedeić u penzionerskim godinama to ga nije spriječilo da od godine 2020 obnaša funkciju direktora. Upravo funkciju direktora za koju mu ističe mandat krajem mjeseca Jula ove godine. No kako izvori tvrde Dedeiću neće biti produžen mandat te je vrlo moguće da ga i smjene neusvajanjem izvještaja na sjednicama Skupštine BD BIH, tvrdi izvor.

Bilo kako bilo građanima Brčko distrikta BiH intersantno će biti gledati kako posljednja posada brčanske SDA imenovane u prošloj većini napušta svoje funkcije te ih prepušta mlađim i stručnim intelektualcima…

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version