Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

EKSKLUZIVNO: Objavljujemo izmjene pravilnika Zavoda za izgradnju Brčko distirkta BiH koji smo najavili u jučerašnjem tekstu!

0

Kao što smo juče u objavljenom tekstu najavili da će doći do promjene pravilnika funkcija u takozvanom Zavodu za Izgradnju, planiranje i razvoj Brčko distrikta BiH.

Vezani tekst:

Te kako će pomenuta promjena omogućiti gospođi Mensuri Kadrić inače supruzi Gradonačelnika Eseda Kadrića (SDA) da preuzme funkciju direktora pomenutog zavoda umjesto trenutnog direktora Ismeta Dedeića koji će vjerovanto nakoon nezvanično najavljene optužnice zbog afere “SISTEM” svoju funkciju morati prepustiti nekome drugome u ovom slučaju vjerovatno Menuri Kadirć do okončanja presude.

I sve to s ciljem kako veliki najavljeni više milionski projekti ne bi propali kao i veliki projekat trase auto puta Sarajevo Beograd odnosno dionica koja prolazi kroz Brčko distrikt BiH. Pored ovih projakata takođe se priprema projekat zamjene cjevovoda kroz Brčko za koji bi gradonačelnik Esed Kadrić trebao tražiti kako saznajemo od skupštine BD BIH dodatnih šest miliona Eura na budžet kako bi ukupna cijena projekta iznosila oko 12.000.000 Eura. No kakve to veze ima sa pomenutim zavodom javnost bi mogla da sazna uskoro.

Podsjećamo za ovaj projekt cjevovoda firma iz Gračanice ponudila je oko 5.000.000 Eura kako bi riješila problem obnove cjevovoda za Brčko.

Međutim kako nezvanično saznajemo a što se vodi kao javna tajna to ne odgovara političkoj stranci SDA odnosno Gradonačelniku Esedu Kadriću kao predsjedniku SDA u Brčko distriktu BiH jer se u taj posao pokušava nametnuti stranoj firmi koja se dovodi u vezu sa zetom Bakira Izetbegovića odnosno Mirsadom Berberovićem zvanim Cobra.

Upravo je to razlog zbog kojeg neko u Brčko distriktu želi umjesto 5.000.000 Eura da plati slične cijevi za 12.000.000 Eura. Podsjećamo protiv Mirsada Berberovića nedavno je kantonalni sud u Sarajevu potvrdio optužnicu zbog sumnje da je nezakonito stekao novac za firmu Bihexo odnosno zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, u predmetu “Zadruga”.

U nastavku ekskluzivno prilažemo dokument odnosno “Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o unutarnjoj organizaciji s analitičkom procjenom poslova I radnih zadataka Zavoda za planiranje, projektiranje i razvoj Brčko distrikta BiH” o kojem smo juče I pisali u tekstu.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version