Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

ESEDOVI SDA DELEGATI U PATIKAMA: Jedan optužen za zloubotrebu grantova sudi mu se, dok je drugi zbog simpatije prema Šemsudinu Memedoviću kritikovao Sebiju,Sarajlića i Genca!?

0

Skupštinski zastupnik ispred Turske nacionalne manjine AlijaDenjagić koji inače u Brčkom važi za čovjeka koji nema veze sa Republikom Turskom kao državljanin. No sada je zvanično dio političke stranke SDA sudeći prema prilpženom jer je zabilježen kao delegat na kongresu SDA koji je održan u Sarajevu 14.10.2023 godine.

Alija Denjagić iz Bijeljine nastanjen u Brčkom po rođenju kako se navodi prema tvrdnjama izvora iz Bijeljine za portal (TIMES.BA) imena Slađan Denjagić zvani Slaki je inače kao zastupnik Turske nacionalne manjine u Skupštini BD BIH. Dok je javnosti do sada bio poznat kao stranačko nezavisan zastupnik ispred turske nacionalen manjine. Alija Denjagić također je optuženik s klupe kome se trenutno sudi za zloupotrebu grantova Budžeta Brčko distrikta BiH u privatne svrhe.

Pored kupovine telefona i plaćanja računa istih članovima porodice a sve od novčanih sredstava grantova budžeta BD BIH, Denjagić je između ostalog novac građana trošio i na popravke svog privatnog motornog vozila te ugradnje klima uređaja u svoj stan navedeno je u optužnici koju je Tužilaštvo BD BIH podiglo 17.03.2023. godine protiv Alije Denjagića.

Spisak Delegata Kongres SDA održanom u Sarajevu na dan 14.12.2023. godine

S druge strane jedan od Delegata je također je i Mirsad Bešić kako stoji na spisku delegata SDA. Bešić je zajedno sa Denjagićem i ostalim delegatima predstavljao Brčansku SDA. No ono što je vrlo interesantno je da je Mirsad Bešić zvani “MITO” iz Brčkog nekoliko dana prije kongresa pružio podršku Šemsudinu Mehmedoviću koji se bezuspješno pokušao kandidovati kao konkurencija Bakiru Izetbegoviću na kraju jedinom kandidati za Predsjednika SDA BIH. Na kraju Bakir Izetbegović je pobjedio sam sebe te je izabran ponovo za Predsjednika SDA BiH.

Šuvalić,Bešić,Osmanbašić,Denjagić,Karahasanović,Kadrić i Softić

No kada je u pitanju politički delegat iz brčanske SDA Mirsad Bešić- Mito on je na svom profilu društvene mreže “Facebook” izrazio sažaljenje ili suosjećanje iz razloga što je Šemsudinu Mehmedoviću odbijena kandidatura za predsjednika SDA. Bešić je također nahvalio Mehmedovića brojem glasova ali i kritikovao “Seku” inače Sebiju Izetbegović, Asima Sarajlića i Genca te dodao kada bi mogao birati između Izetbegovića i Mehemedovića da bi njegov izbor bio ipak Šemsudin Mehmedović. No na kraju je ipak je pretpostavjamo morao glasati za Bakira Izetbegovića kao jedinog kandidata za predsjednika SDA BIH.

No podsjećamo da je Predsjednik SDA u brčkom Esed Kadrić u gotovo istoj postavi pokušao je smjeniti Gradonačelnika Zijada Nišića (SBIH) kako bi postavio osuđenog narko dilera Abdulaha Iljazovića za novog Gradonačelnika inače sina privrednika Faiza Iljazovića iz Šatorovića nastanjenog u Brčkom. Upravo ta inicijativa SDA odnosno Eseda Kadrića s ciljem postavljana osuđenog narko dilera Iljazovića propala je.

No Esed Kadrić kao Predsjendik SDA koji se nalazi vjerovatno još uvijek na birou za zapošljavanje stekao je visoki stepen kritika od strane brčanskog HDZ-a gdje mu je na nedavnoj konferenciji za štampu između redova poručeno da HDZ ne želi više koalirati sa SDA dok je Esed Kadrić Predsjendik iste.

Denjagić,Bešić,Kadrić,Osmanbašić,Admira Ramić,Softić i Malkić – Kongres SDA u Sarajevu 14.10.2023. gpodine

Inače Esed Kadrić je također u javnosti poznat i po nepotizmu odnosno po zapošljavanju svoje bližnje rodbine supruge,brata,snahe, sestre i sl.

Kada je u pitanju Alija Denjagić zastupnik Turske nacionalne manjine kako saznajemo putem više izvora on se već sam nudi vladajućoj većini kao devetnaesta ruka. No vldajuća većina ga očigledno ne želi zbog afere “GRANT” gdje se čeka sudski epilog. Ono što je interesantno je kako izvori tvrde da ukoliko Alija Denjagić bude pravosnažno osuđen na više od 6 mjeseci zatvorske kazne gubi pravo da se bavi politikom.

No u tom slučaju izvor navodi da bi njegova lična pomoćnica Admira Ramić zvana Mikica umjesto Denjagića bila kandidat ispred nacionalne manjine očigledno kako stvari stoje ispred političke stranke SDA. Inače inače Admira Ramić zvana Mikica je Esedova bivša savjetnica, odnosno savjetnica bivšeg gradonačelnika Esada Kadirića (SDA)

No ono što je također interesantno je da su na Kongres SDA Alija Denjagić,Mirsad Bešić i Admira Ramić zvana Mikica, svečano prisustovali u “patikama” da li zbog grantova ili poštovanja prema Bakiru Izetbegoviću ili nečega drugog pitanje je na koje još uvijek ne znamo odgovor…

Izvor:
TIMES.BA
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version