Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Objavljujemo grafički prikaz trase autoputa koja prolazi kroz Brčko distrikt BiH!

0

Iako je vruća tema u Brčko distriktu BiH trasa auto puta koja vodi kroz Distrikt BiH većina građana još uvijek nije vidjela dionice ove trase bez obzira na to što je ista bila izložena na uvid građanima.

Ismet Dedeić penzioner koji je trenutno direktor Zavoda za planiranje izgradnju i projektiranje Brčko distrikta BiH u nedavnom demantiu portala “TIMES.BA” jasno je dao do znanja da je za njega slaba tačka da se neko upliće iz Federacije BiH kao i Republike Srpske u njegov posao odnosno u dionice trase auto puta koje vode kroz Distrikt. Prema ovome vjerovatno je Dedeić u strahu da mu neko iz Federacije ili Republike Srpske neće poremetiti njegove zacrtane planove. Interesantno će biti također kada se raspakuje projekt koji je pripremio zavod za izgradnju čiji je Dedeić direktor odnosno projekt “FAZANERIJA”. Vjerujemo da javnost neće biti iznenađena ako dobar dio zemljišta pripada upravo nekim uposlenicima ovog istog zavoda gdje naravno dolazi u pitanje lični interes pojedinaca a ne interes Brčko distrikta BiH i njegovih građana.

Sporna Trasa auto puta koja prolazi kroz Brčko distrikta BiH

Nije ni čudo što je Brčko distrikt BiH glavni kočničar auto puta Beograd-Sarajevo. Izgleda da se prvo moraju zadovoljiti lični interesi pojedinaca pa tek onda države BiH. Interesantna je činjenica da je upravo jedan od glavnih odgovornih osoba ucrtavanja ove trase je upravo vođa crtačkog tima ovog zavoda odnosno Mensura Kadrić koja obnaša funkciju Šefa Sektora za prostorno planiranje. Tako da je vrlo interesantna činjenica da supruga Gradonačelnika Eseda Kadrića (SDA) sasvim slučajno se pronašla na ovoj poziciji u u interesantan momenat odnosno na pravom mjestu u pravo vrijeme.

No kada je trasa autoputa u pitanju a koja prolazi kroz Distrikt saznajemo da će biti zaustavljena po inicijativi Federacije BiH i Republike Srpske. No također smo jučer u gostovanju na N1 televiziji BiH slušali predsjednika Brčanske političke stranke NAROD I PRAVDA gospodina Damira Bulčevića koji je izjavio da sutrašnjom promjenom vlasti i smjenom gradonačelnika će mnogi projekti poput trase i cjevovoda biti zaustavljeni dok se ne uradi revizija tih projekata i uklone nepravilnosti koje teže ka ličnom interesu te dok se ne prilagode interesu Brčko distrikta BiH a ne pojedinaca.

Trasa auto put Brčko distirikt

ℹ️Postavlja se pitanje koji je to obim ove investicije i cijena koštanja po kilometru trase auto puta ičija su to financijska sredstva kojima će to sve biti plaćeno koga će trasa najviše koštati Brčko distrikt BiH ili državu BiH? Koliki su troškovi eksproprijacije I tko koga tu dovodi u zabludu ka profitu prodajom ili kupnjom privatnih parcela zemljišta?

Saznajte više na ➡️ https://www.times.ba/14/03/2023/11871 ⛔️

#timesba

Posted by Times.ba on Tuesday, March 14, 2023

Ukratko Bulčević je najavio novu vlast s novim gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Dr. Zijadom Nišićem kao “Brčanskim proljećem” odnosno novim probosanskim blokom čiji je jasan prioritetni plan maksimalno suzbijanje korupcije na prostorima Brčko distrikta BiH.

Sporna Trasa auto puta koja prolazi kroz Brčko distrikta BiH

No kada je trasa auto puta kroz Distrikt u pitanju pitamo se zbog čega je utvrđen višak kilometara trase prema primjerima grafičkih prikaza jasno je da dužina dionice odudara od veličine samog Distrikta te se postavlja logično pitanje da li je cilj trase turistička vožnja kroz Brčko distrikt BiH ili racionalna saobraćajnica. Zbog čega su čudni lukovi koje prolaze pokraj mjesta Brka i Maoča?

Na priloženim grafičkim prikazima trasa auto puta je obilježena crveno-crnom bojom a postojeća obilaznica zelenom bojom. Jasno je prikazano da se crveno-crna boja i zelena na jednom djelu razdvajaju i prave lukovi ka pojedinim privatnim benzinskim pumpama i sl. postavlja se pitanje zašto trasa nije pratila već utvrđenu rutu obilaznice i parcela zemljišta koje su već kupljene u ime Brčko distrikta BiH.

Zbog čega država BiH i BD BIH sada mora da kupuje dodatno nove privatne parcele!?

Nadalje postavlja se pitanje koji je to obim ove investicije i cijena koštanja po kilometru trase auto puta i
čija su to financijska sredstva kojima će to sve biti plaćeno koga će trasa najviše koštati Brčko distrikt BiH ili državu BiH? Koliki su troškovi eksproprijacije I tko koga tu dovodi u zabludu ka profitu prodajom ili kupnjom privatnih parcela zemljišta?

Sporna Trasa auto puta koja prolazi kroz Brčko distrikta BiH

Također se nadamo da će Zavod za izgradnju javno objaviti dužinu trase auto puta koja prolazi kroz Brčko distrikt BiH zajedno sa obimom ove investicije a ne da javnost bude uskraćena za tako bitne podatke.

I na kraju postavlja se glavno pitanje hoće li nakon izlaganja trase auto puta građanima Brčko distrikta BiH ta ista trasa imati dodatno produžavanje kilometara saobraćajnice te da li je upravo to plan kako da se pojedinci ugrade u taj isti plan po štetu države gdje bi se mogli naplatiti veliki novci u selektirane džepove privatnika!?

Uskoro objavljujemo još dodatnih skrivenih planova odnosno grafičkih prikaza koji prate dionicu trase auto puta koji prolazi kroz Brčko distrikt BiH o čemu smo ranije i pisali.

No također nezvanično smo saznali da bi dolaskom nove vlasti odnosno probosanskog bloka na vlast Brčko distrikta BiH, direktor Zavoda za projektovanje Ismet Dedeić kao penzioner trebao odmah biuti smjenjen sa te pozicije. No to bi se takjođe moglo desiti ukoliko bude i podignuta optužnica protiv Dedeića njegovih saradnika iz Zavoda za izgradnju poput Ilića i Delića.

Kako god vrlo je vjerovatno da lsijedi čista u zavodu za izgradnju dolaskom novog pro bosanskog bloka.

No iako je nedavni Demantij pomenutog zavoda na pisanja našeg portala sramno tekstualno i uvredljivo napisan saznajemo da je također osoboa koja je potpisala isti, gospođa Zečević na sumnjiv način primljena u pomeuti Zavod na radnu poziciju o čemu ćemo posebno dodatno piati tekst sa saznanjima do kojih smo došli.

Ili je ipak gospođa Zečević morala da kuca diktiran tekst svog direktora koji se ovih dana sve manje pojavljuje u javnosti. Ili je jednostavno neko drugi upleo svoje prste padodavao floskule u sporni Demantij zavoda. Ukoliko bi se desilo npr. da je direktor zavoda gospodin Ismet Dedeić u odsustvu obilazivši svoj rodni zavičaj van države Bosne i Hercegovine ili na nekom poslovnom putu onda bi to značilo narodno rečeno da “Gdje ima dima, ima i vatre!”

Sporna Trasa auto puta koja prolazi kroz Brčko distrikta BiH
Sporna Trasa auto puta koja prolazi kroz Brčko distrikta BiH
Sporna Trasa auto puta koja prolazi kroz Brčko distrikta BiH

Sporna Trasa auto puta koja prolazi kroz Brčko distrikta BiH
Sporna Trasa auto puta koja prolazi kroz Brčko distrikta BiH
Sporna Trasa auto puta koja prolazi kroz Brčko distrikta BiH
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version