Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

GOTOVO JE: Zvanično potpisan novi Bošnjački Blok! Nova vlast u distriktu kao poklon na Dan Nezavisnosti BiH!

0

Redakcija portala “TIMES.BA” nezvanično saznaje da je večeras potpisan novi Bošnjački blok koji su potpisale sve stranke osim brčanske SDA. Novi Bošnjački blok podrazumijeva SDP,SBIH,SBB, NiP i gospođu Mejru Šečić zastupnicu ispred reda nacionalne manjine Roma.

Svi Bošnjački predstavnici su stavili svoje potpise i pečate ispred svake stranke. Svi resori i pozicije su već podijeljene prema zajedničkom dogovoru. Također su skupljeni i potpisi za opoziv sada već bivšeg gradonačelnika Eseda Kadrića koji će danas već ujutro biti predani na skupštinsku proceduru. Kako smo saznali predstavnici Hrvata i Srba su već pristali na ovaj dogovor sa bošnjačkim predstavnicima te je sporazum potpisan na osnovu zelenog svjetla i dogovora sa predstavnicima naroda Hrvata i Srba Brčko distrikta BiH.

No ono što ekskluzivno saznajemo prije svih jeste, da je PRESS konferencija za javnost novog Bošnjačkog bloka zakazana u Četvrtak sa početkom u 13:00h u zgradi skupštine Brčko distrikta BiH. Gdjeće javnosti biti predstavljen zvanično novi Bošnjački blok Brčko distrikta BiH na čelu sa novim gradonačelnikom Dr. Zijadom Nišićem (SBIH).

Interesantna je činjenica da je potpuno eliminisan i izolovan od nove vladajuće većine zastupnik ispred reda turske nacionalne manjine Alija Denjagić koji se kako smo ranije i pisali nametao kako bi se ponovo dohvatio vlasti . Podsjećamo nakon uspostave nove vlasti po automatizmu pozicije odnosno funkcije koje gube su sljedeće osobe:

Gradonačelnik Esed Kadrić (SDA)

Šef kabineta gradonačelnika Amir Softić (SDA)

Savjetnica gradonačelnika Admira Ramić (?)

Šef odjeljenja za prostorno planiranje i Urbanizam Edin Zaimović (SDA)

Te pojedine osnovne i srednje škole kao i vrtići kada su u pitanju direktori i pomoćnici istih.

Ono što je interesantno je da je danas HDZ dobivanjem sa svojim kadrom predsjednika FBiH HDZ nakon skoro 12 godina promijenio svoje partnere kako u FBH tako i u Brčko distriktu BiH.

Za opoziv Gradonačelnika Eseda Kadrića (SBIH) potrebno je 19 ruku odnosno glasova no podsjećamo moguće je i s 18 ruku odnosno glasova ili potpisa smjeniti gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića.

Ovo je vjerovatno burna noć ali još teži dan za sada već bivšeg gradonačelnika Eseda Kadrića i brčansku SDA.

Ispred redakcije portala “TIMES.BA” Čestitamo novom Bošnjačkom bloku kao i novom sazivu Vlade Brčko distrikta BiH kao i nove skupštinske većine. Te gospodinu Dr. Zijadu Nišiću novom gradonačelniku Brčko distrikta BiH čestitamo i želimo puno sreće u predstojećem radu, te se nadamo poštenom i transparentnom radu novog saziva Vlade i nove većine Brčko distrikta BiH.

Svim građanima Brčko distrikta BiH odnosno brčacima i ostatka BiH kao i svima koji se osjećaju tako želimo SRETAN 1. MART DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE!

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version