Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Da li je Esed Kadrić usmjeravao finansijska sredstva budžeta Brčko distrikta BiH kako bi se plaćali tajni crni fondovi osumnjičenog teroriste Jasmina Mulahusića i botovske mreže preko Osmana Mehmedagića Osmice i SDA?

0

Zašto bivši osumnjičeni terorista Jasmin Mulahusić odnosno na društvenim mrežama poznat kao internet bot SDA Yasmin Mulahusein u svojim botovskim objavama toliko hvali i podržava bivšeg smijenjenog gradonačelnika Brčko distrikta BiH, Eseda Kadrića (SDA). Odnosno prvog smijenjenog bošnjačkog gradonačelnika u historiji. Ne Distrikta veće generalno Brčkog?

Postavlja se pitanje da li su sredstva budžeta Brčko distrikta BiH preusmjeravanjem u privatne firme bliske SDA preko zakonskih tendera i velikih projekata bile zloupotrebljene u crne fondove SDA kojim se preko Osmana Mehmedagića bivšeg direktora OSA-e BiH finansirale terorističke i botovske frakcije i mreže koje povezuje Jasmin Mulahusic iz članice Europske unije odnosno države Luksemburg?

Facebook post Yasmina Mulahuseina

Još bolje je pitanje mogu li se tu dovesti u pitanje i finansijska sredstva velikih projekata Brčko distrikta BiH kao što je projekat trase auto puta koji vodi kroz Brčko distrikt BiH. Ko usmjerava i ko preusmjerava dionice a tko crta? Da li je slučajnost da je supruga Eseda Kadrića jedna od glavnih šefova Zavoda za izgradnju koja je najodgovornija za crtanje planova odnosno “tehnički” crtanih planova i renderovanih 3D ilustracija bez nekih posebnih građevinskih proračuna koji obično prate takve infrastrukture projekata. Da li postoje veliki projekti za koje je također zsainteresovan u ovoj priči i zet Bakira Izetbegovića Predjsednika SDA BIH odnosno Mirsad Berberović zvani Cober ili Cobra i koja je njegova uloga u svemu i zak oje je projekte zainteresovan?

Hoće li Esed Kadrić na osnovu svih saznanja koja dobija od svoje supruge koja je zaposlena u zavodu za izgradnju iskoristiti kako bi sebe izbacio iz ove priče sada kada je razvlašten bez i bez podrške skupštinske večine te žrtvovati Ismeta Dedeića direktora Zavoda za izgradnju u predmetu “SISTEM”!?

No, kako smo nezvanično putem izvora saznali Kadrić već zadnjih dana je pjevao u C-duru interesantne pjesme o direktoru zavoda Ismetu Dedeiću.

Izvor je naveo da je Kadrić to najviše uradio kako bi zaštito i svoju suprugu od disciplinskog postupka koji je bio pokrenut protiv nje odnosno protiv Mensure Kadrić. Upravo taj disciplinski postupak je jako dobro sakriven od očiju javnosti ali ne i dovoljno. Postupak je vodio Saša Tanić. A sve se desilo nakon Policijske akcije kodnog naziva “SISTEM” kada je Dedeić nakon vikend pritvora bio pod mjerama zabrane. Naime u tom odsustvu Ismeta Dedeića gospođa Mensura Kadrić je potpiala papire koje nije smjela potpisati bez dozvole Dedeića a koji se tiču između ostalog i Luke Brčko. Nakon dolaska Dedeića nazad u Zavod na svoju direktorsku poziciju odma je pokrenuta prijava i disciplinski postupak tvrdi izvor.

Inače kako izvor navodi Mensura Kadrić je dobijala jasne zadatke od svog muža koji je obnašao funkciju Gradonačelnika BD BIH, da crta projekcje odnosno sve javne objekte ka npr jezero i sve ostalo slično kako bi se ulazilo u početne faze projekata koji se neće brzo ili nikada završiti a gdje bi se novci naplatili.

Upravo je to razlog zbog čega je Esed Kadrić javno izjavio da će se maksimalno zalagati da se u novoj vlasti distrikta ne ometa projekat i dionica trase autoputa Brčko Bijeljina. I to upravo u programu Hayat televizije gdje je često i Jasmin Mulahusić gost u programu online kao i Esed Kadrić ili je to sve samo jedna mala slučajnost ili koincidencija.

No na kraju se postavlja pitanje ko je kome tu nalogodavac Ismet Dedeić Esedu Kadriću ili Esed Kadrić Ismetu Dedeiću.

Postavlja se pitanje koliko je Esed Kadrić svojim projektima preko supruge bio povezan sa Osmanom Mehmedagićem Osmicom bivšim direktorom OSA-e BiH? Da li je upravo Mehmedović bio glavni most poveznice ne trase već Luksemburga odnosno Jasmina Mulahusića sa Esedom Kadrićem i pojedinim aktivistima brčanske SDA koja su vodila vjerovatno komunikaciju u ime Kadrića sa Mulahusićem pretpostavljamo.

No vjerujemo da će vrijeme sve vrlo jasno pokazati. Vrijeme ili State Department.

Podsjećamo nakon jučerašnje smjene Eseda Kadrića u Brčko distriktu BiH samo nakon nekoliko sati od tog čina bivši direktor OSA-e BiH Osman Mehmedagić zvani Osmica zvanično je stavljen na Američku Crnu listu State Department-a zbog prisluškivanja novinara i drugih zloupotrebom BH Telecoma koji je bio u rukama SDA BiH i mnogih drugih sumnjivi radnji.

Ova činjenica je samo jedna od mnogih primjera kada je u pitanju nadzor međunarode zajendice u nad Brčko distirktom BiH čiji je tvorac upravo međunarodna zajendica. Iako pojedini skupštinski zastupnici skupštine BD BIH negiraju ranije naslove i tekstove portala Times.ba gdje smo pisali da stranci odnosno međunarodna zajednica itekako prati na dešavanja u Brčko distriktu BiH te kako Međunarodna zajednica itekako utiče i daje crveno ili zeleno svjetlo kada je u pitanju Brčko distrikt BiH, pa i sa činjenicom tko može biti Gradonačelnik Brčko distrikta a tko ne!

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version