Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Brčanska SDA ostala bez zastupnika, Benjamin Malkić napustio SDA i prešao u Stranku Za BiH, ko preuzima Našu Stranku u Brčko distriktu BiH!?

0

Kako smo u ranijem periodu kroz tekstove i najavljivali skupštinski Zastupnik Benjamin Malkić napustio je brčansku SDA i prešao u Stranku za Bosnu i Hercegovinu u brčko distriktu BiH.

Ovo je još jedan od teških poraza za Predsjednika brčanske SDA Eseda Kadrića kome se stranka pod njegovim vodstvom rasipa i raspada mnogo brže nego što se očekivalo. No kako saznajemo nezvanično pored Benjamina Malkića svoj odlazak je najavio još jedan Zastupnik koji je trenutno još uvijek u brčanskoj SDA.

Novi sastav SZBIH: Dr. Edin Hodžić, Benjamin Malkič, Dr. Zijad Nišić i Abdulah Iljazović

Ranije smo pored najave o napuštanju Malkića pisali da je Eseda Kadrića napustio i Zastupnik Turske nacionalne manjine Alija Denjagić koji je inače bio u ranijem periodu velika moralna podrška Esedu Kadriću Predsjedniku brčanske SDA. Denjagić je sada bez sumnje postao dio nove vladajuće većine u Brčko distriktu BiH.

Odlazak Malkića dolazi u najnezgodnijem periodu za Eseda Kadrića kada mu u Brčko uskoro dolaze na radni sastanak Predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović odnosno bivši članovi Predsjedništva BiH ispred reda Bošnjačkog naroda.

Benjamin Malkić (SBIH) – Zastupnik u Skupštini BD BIH

No kada je Stranka za BiH u pitanju na fotografijama pored Malkića stiglo je i novo pojačanje u pomenutu stranku a radi se o novom članu odnosno uglednom i stručnom brčanskom doktoru medicine Edinu Hodžiću.

Dr. Edin Hodžić (SZBIH)

No sudeći po fotografijama brčanske SZBIH pored gradonačelnika Dr. Zijada Nišića nalazi se kao glavni “dočeklija” i bivši presuđeni narko diler Abdulah Iljazović, no postavlja se pitanje da li je Iljazović uopšte zvanični član stranke za BiH nakon napuštanja ili mu je status i dalje nezavisnog zastupnika u Skupštini BD BIH s obzirom da nakon napuštanja i okretanja leđa Dr. Zijadu Nišiću stranka se nikada nije izjasnila da li je Iljazović ponovo zvanični član ili je i dalje nezavisni zastupnik kako smo ranije i pomenuli u tekstu!?

No vrlo je interesantno i to da se Abdulah Iljazović nezvanično pominje kao novi Predsjednik političke stranke pod nazivom “NAŠA STRANKA” u Brčkom za koju se špekuliše ako nisu tačni navodi da je Iljazović preuzima da je strateški postavljena kako bi ulaskom u skupštinu sa jednim poslanikom se uspio smanjiti “Srpski Blok” eventualnim koaliranjem sa Strankom Za BiH.

S druge strane postoje indicije da su neki od predstavnika narodnosti Srba iz vladajuće većine poručili predsjedniku brčanske SBIH da bivšeg presuđenog narko dilera Abdulaha Iljazovića neće da vide u vlasti te neće koalirati sa strankom u kojoj on bude Zastupnik ako uopće dobije podršku grašanba brčko distrikta BiH za ulazak u skupštinu.

Redakcija portala “TIMES.BA” došla je u posjed dokumenta koji kruži u užem krugu ljudi a odnosi se na povjerenstvo i uvođenju povjerenika političkoj stranci naziva u Naša Stranka Brčko distrikt BiH. S obzirom na to da dokument koji prilažemo nije ovjeren pečatom nismo sigurni radi li se o spinu ili validnom potpisanom dokumentu, no vjerujemo da će uskoro vrijeme pokazati.

NAŠA STRANKA Brčko – Uvođenje povjerenstva?
NAŠA STRANKA Brčko – Uvođenje povjerenstva?
NAŠA STRANKA Brčko – Uvođenje povjerenstva?

U nastavku prenosimo saopštenje Stranke za BiH koje je podjeljeneo na zvaničnoj stranici brčanske SZBIH:

Stranka za Bosnu i Hercegovinu sve jača: Dva nova ugledna člana

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko distrikta BiH prim.dr. Zijad Nišić danas je u prostorijama Stranke za Bosnu i Hercegovinu uručio člansku kartu skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i dr. Edinu Hodžiću.

Benjamin Malkić rođen je 4. januara 1996. godine u Tuzli. Zvanje diplomiranog inžinjera medicinske radiologije stekao je 2018. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. U periodu od 2018. do 2021. godine obnašao je dužnost predsjednika MZ Šatorovići.

Na lokalnim izborima održanim 2020. godine, sa osvojenih 1.151 glasova, izabran je za zastupnika u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, čime je postao najmlađi skupštinski zastupnik.

Dr. Edin Hodžić rođen je 7. juna 1980. godine u Tuzli. Medicinski fakultet završio je u Tuzli, a zvanje neurologa stekao je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu 2014. godine. Trenutno obnaša dužnost šefa neuropsihijatrije u JZU “Zdravstveni centar Brčko”.

Odluka da pristupe Stranci za BiH je olakšana činjenicom da skupšinski zastupnici Abdulah Iljazović i Mehmedalija Karamujić sa njima imaju dugogodišnje prijateljstvo.

🔵 Stranka za Bosnu i Hercegovinu sve jača: Dva nova ugledna člana

🤝 Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko…

Posted by Stranka za BiH Brčko DBiH on Monday, February 19, 2024

“Raduje nas pristupanje SBiH-u dvojice uglednih građana Brčko distrikta BiH gosp. Edina Hodžića i gosp. Benjamina Malkića, koji će svojim političkim angažmanom podržati ideju SBiH-a, a to je jačanje i zaštita institucija BiH, ekonomski prosperitet, politička stabilnost, socijalna sigurnost i unapređenje demokratije. Bosnu i Hercegovinu vidimo kao državu svih i za sve njene građane bez obzira na sve različitosti naših naroda. U skoro tri decenije SBiH politički integrira BiH, to je politička konstanta ovog političkog subjekta i samo zajedništvom, povjerenjem i poštovanjem prema drugima i drugačijima možemo računati na uspjeh na putu evropskih integracija koji je izvjesniji zbog značajne podrške međunarodne zajednice.

Neprikosnovena ideja SBiH koja u fokus političke brige i pažnje postavlja BiH, a pri tome ne zanemarujući interese pojedinca i kolektiviteta, je garant da će ova partija imati sve veću podršku građana”, istakao je predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko distrikta BiH prim. dr. Zijad Nišić.

Gospodin Mehmedalija Karamujić izrazio je zadovoljstvo što je skupštinska klupa SBiH bogatija za još jednog člana.

Izvor:
TIMES.BA
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version