Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Gradonačelnik ESED KADRIĆ zbog upozorenja na nedolično ponašanje prijetio policiji da će zvati njihove šefove!

0

Nakon objave u vezi afere “PROĐI SA MNOM KROZ CRVENO” kada je Gradonačelnik BD BIH Esed Kadrić prošao kroz crveno svjetlo na semaforu odnosno kada je nakon toga bježao Policiji BD BIH koja ga je gonila službenim vozilom pod rotacijama skoro 1 KM. Objavljujemo četvrti dio službene zabilješke iz te kobne noći kada je Gradonačelnik Esed Kadrić policajcima odnosno službenim licima koja su radila svoj posao kazao “NEMOJTE SE ZAJEBAVATI SA MNOM”.

Napominjemo policija još uvijek nije dala odgovore na prethodne upite tako da još uvijek nema zvanične verzije koje su mjere poduzete protiv Gradonačelnika Eseda Kadrića. Odnosno nezvanično smo saznali da mu je policija BD BIH oduzela vozačku dozvolu na 30 dana te da mora platiti kaznu za prekršaj u iznosu od 300KM. No takođe smo nezvanično saznali da Gradonačelnik Kadrić ima namjeru da se žali osnovnom sudu kako bi povratio puno ranije svoju vozačku dozvolu što ćemo naravno pomno pratiti kao razvoj događaja ukoliko se zaista desi.

Takođe još uvijek čekamo odgovor od Policije BD BIH na pitanje zašto je Policija izdala saopštenje sa lažnim navodima koja su suprotna od službene zabilješke te zbog čega SENAD JAŠAREVIĆ zamjnenik Šefa Policije BD BIH to dozvolio dok je Šef Policije Goran Pisić bio u službenom odsustvu!?

Ukoliko Policija BD prizna da je saopštenje bilo suprotno istini a što smo dokazali službenom zabilješkom onda je neizbježan zaključak da je Gradonačelnik svjesno izvršio trgovinu uticajem nad Policijom uz pomoć Senada Jašarevića zamjenika šefa Policije BD BIH, za što bi Tužilaštvo moralo reagovati krivičnom prijavom Tužilaštva ili Policije. No s obzirom na naša ranija pisanja evidentno je da Tužilaštvo BD BIH neće imati petlju ni hrabrosti predpostavljamo da otvori predmet “TRGOVINE UTICAJEM” od strane Gradonačelnika nad policijom jer su pozante bliske privatne veze između javnog Tužioca Zekerije Mujkanovića i Gradonačelnika Eseda Kadrića čemu je od ranije svjedok i ugledna Tužiteljica Dejana Jovanović koja je godine 2012 razotkrila sve u aferi vezanoj za “PREVOZ UČENIKA” kada su u pitanju bliske veze Mujkanovića i Kadrića.

U nastavku izostavili smo stranicu broj 2. službene zabilješke koju ćemo objaviti nešto kasnije kao šlag na tortu. Prikazujemo vam ovaj put poslednju stranicu službene zabilješke:

PRVI DIO (Objavljen ranije na portalu www.times.ba )

Sačinjena dana 23.08.2022. godine od strane policijskih službenika Jedinice saobraćajne policije, Numanović Samira i Bešić Amara, a u vezi kontrole putničkog m/v marke „PEUGEOT“ tip „5008“ registarskih oznaka M06-O-432, kojim je upravljao Gradonačelnik Brčko distrikta BiH gospodin Esed Kadrić.

Naime, dana 23.08.2022 godine oko 20.15 sati kretali smo se službenim vozilom marke „VW“ tip „GOLF 7“ registarskih oznaka T87-J-280 ulicom Studentska-Miroslava Krleže-Braće Ribnikara, odnosno tzv. „Kasino“. Koja je u vrijeme našeg nailaska regulisana svjetlosno signalnim uređajima (semaforima). Prilaskom raskrsnici na semaforu gledano iz pravca našeg kretanja na nekih 15-ak metara došlo je do promjene svjetla sa zelenog na žuto, a koje u pravilu znači zabrana prolaza, osim za vozila koja se u času kad se žuto svjetlo pojavilo nalaze na tolikom rastojanju od svjetlosnog znaka da se ne mogu bezbjedno zaustaviti, a da ne prođu taj znak, a dok za ostale učesnike znače zabranu prolaska, nakon čega smo zaustavili naše vozilo u desnoj saobraćajnoj traci jer se u međuvremenu na semaforu upalilo crveno svjetlo. Nakon toga, u središnjoj saobračajnoj traci, a koja se nalazila sa naše lijeve strane, uočili smo da se ubrzano kreće motorno vozilo marke „Peugeot“ bijele boje registarskih oznaka M06-O-432 kojim je u tom momentu upravljalo nama nepoznato lice, te je prošlo kroz gore navedenu raskrsnicu u momentu kada je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo.

DRUGI DIO (Objavljen 21.09.2022. godine na portalu www.times.ba)

Nakon uočavanja navedenog prekršaja od strane vozila „Peugeot“, krenuli smo za istim u cilju izvršenja kontrole vozača, koristeći svjetlosne uređaje na službenom vozilu (treptače) radi bezbjednijeg prolaza kroz raskrsnicu. Nakon izlaska iz raskrsnice, isključili smo svjetlosne uređaje na službenom vozilu, čekajući pogodno mjesto za izvršenje kontrole pomenutog vozila. Za vozilom smo se kretali ulicama Miroslava Krleže, Štrosmajerova, te Bulevarom mira, takođe kojom prilikom vozač navedenog vozila kod tržnog centra „Bingo“ nije izvršio propuštanja pješaka koji su na obilježenom pješačkom prelazu prelazili kolovoz sa naše desne na lijevu stranu. Kada se na bulevaru mira u neposrednoj blizini BH Telecoma ukazala prilika za bezbjednu kontrolu vozila i vozača, u cilju zaustavljanja istog ponovo smo uključili svjetlosno signalne uređaje na službenom vozilu, te ablendujući vozaču da se zaustavi. Isti se oglušio na naredbu za zaustavljanje, te nastavio kretanje u pravcu graničnog prelaza.

TREĆI DIO (Objavljen na portalu 26.09.2022. godine na portalu www.times.ba)

Dolaskom do graničnog prelaza, vozač je izvršio radnju polukružnog okretanja, nastavljajući kretanje u pravcu raskrsnicetzv “Skver”, da bi dolaskom do skretanja za ulicu R.B. Ovena izvršio skretanje udesno, te se zaustavio ispred zgrade Vijećnice. Zaustavili smo se iza vozila “Peugeot”, te tražili iz vozila u cilju kontrole vozača, nakon čega je iz tog vozila izašao Gradonačelnik Brčko distrikta BiH, gospodin Esed Kadrić. Isti se tom prilikom obratio policijskom službeniku Numanović Samiru riječima “Nemojte se zajebavati samnom”. Nakon pozdravljanja gradonačelnika riječima “dobro veče”, isti je više puta ponovio povišenim tonom “Nemojte se zajebavati samnom” prilazeći patroli je ponovo…

ČETVRTI DIO (Nije kraj 10.10.2022)

Nakon obavljenog razgovora sa gospodinom Kadrićem, istom je saopšteno da će na okolnosti njegovog nedoličnog ponašanja, biti sačinjena službena zabilješka, na što nam je ponovo rekao da će zvati naše šefove.

Zabilješka sačinjena znanja radi.

Zabilješku sačinili (u potpisu):

Numanović Samir

Amar Bešić

Službena zabilješka
Službena zabilješka

Nastavit će se…

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version