Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Da li Je Esed Kadrić (SDA) bivši Gradonačelnik Distrikta kopirao kopirati Benjaminu Karić (SDP) Gradonačelnicu Sarajeva!? Je li u pitanju uzor ili neorginalnost?

0

Bivši Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić inače i Predsjednik brčanske SDA često je bio jedan od glavnih aktera raznih skandala kako u brčanskoj politici tako i u javnosti odnosno medijima, kako zbog nedoličnog i nekulturnog ponašanja prema policijskim službenicima, javnog ispada nekontroliranog bijesa na sjednici Skupštine BD BIH i sl. što ga je vremenom između ostalog dovelo i da ga partneri iz prethodne vladajuće većine pored Bošnjaka također i druga dva naroda smijene sa pozicije Gradonačelnika.

No kako stvari stoje nezvanično ga uskoro i napuštaju neki skupštinski zastupnici iz reda SDA s obzirom na to da ga je već napustio skupštinski zastupnik Turske nacionalne manjine Alija Denjagić koji je nedavno postao novi član vladajuće većine što se trenutno zvanično krije kako se ne bi narušio ugled skupštinskom zastupniku Turske nacionalne manjine koji je već odavno narušen optužnicama i sl.

Jedan od jasnih pokazatelja da je Denjagić dio nove vladajuće većine je i činjenica da je svoju asistenticu Admiru Ramić kako nezvanično saznajemo zaposlio na ugovor u Kancelariju gradonačelnika BD BIH na poziciju koja se bavi problemima nacionalnih manjina. Ramić je kako smo saznali i pisali ranije bila planirana na mjesto Glavnog inspektora u Inspektoratu BD BIH ali se i to iskomplikovalo jer nije zadovoljavala potrebe radne poziciije kada su kvalifikacije i iprofesionalno skustvo u pitanju, kao i informacija da se ta ideja nije svidjela brčanskom SBB-u.

Napominjemo Admir Ramić je bila bivša od Gradonačelnika Kadrića savjetnica, koja je kasnije pala zajedno sa Kadrićem kada je i Kadrić pao odnosno kad je smijenjen sa vlasti. No kako stvari stoje Admira Ramić je sada na znatno nižem platnom razredu sa oko 1.200 KM mjesečnih primanja dok je u prethodnom periodu mjesečna plata iznodila oko 2.250 KM. Ili što bi se u politici odnosno u narodu kazalo “S konja na magarca”.

No da je Denjagić dio nove vladajuće većine pokazuje i snimak sa prethodne sjednice Skupštine BD BIH u kom gan ove kolege iz vladajuće većine javno ismijavaju zbog njegovog napuštanja Eseda Kadrića kog je u ranijem periodu pokušavao bezuspješno braniti.

Синиша Милић /Siniša Milić/ 👀

Posted by nula49.com on Wednesday, February 14, 2024

No sada kada je Esedu Kadriću od funkcija ostala samo ona funkcija predsjednika lokalne SDA, ostalo je samo da se hvali fasadama na objektima koji su od historijskog značaja u BD BIH. No ni to mu nije išlo od ruke sudeći po svemu zbog nedostatka kreativnosti i originalnosti pa je s toga pokušao vjerovanto i kopirati Benjaminu Karić (SDP) gradonačelnicu Sarajeva koja je još u prošloj godini pisala status na društvenoj mreži status kada su fasade u pitanju na objektima.

No na kraju krajeva postavlja se pitanje zašto je to Kadrić uradio da li mu je Gradonačelnica Sarajeva bila “Idol” kada je obnašao funkciju Gradonačelnika?

Ili je jednostavno zbog ne znanja i kreativnosti ju nije mogao ispratiti do kraja s obzirom na to da je on smijenjen sa te funkcije a Karić ostala na istoj.

Bilo kako bilo Kadrić je definitivno trebao prije ovog gafa slušati savjete bivšeg selektora Nogometne reprezentacije BiH legendarnog Safeta Sušića koji je u jednoj od izjava kazao:

“NE TREBA SE ZALIJETAT!”

Izvor:
TIMES.BA
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version