Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Hoće li brčanska SDA sutra održati sjednicu opštinskog odbora te zašto svi članovi nisu obavješteni!?

0

Nakon skoro pa tajno provedenih izbora u mjesnim odborima brčanske SDA u prostoriji stranke i nedavnim izborima za Predsjednika stranke u restoranu “Divanhana” koji je u vlasništvu Medžlisa Islamske zajednice u Brčkom Esed Kadrić stari/novi Predsjednik brčanske SDA, sutra će održati sjednicu prvog opštinskog odbora a prije par dana održana je i prva sjednica izvrsnog odbora brčanske SDA tvrde izvori bliski stranci.

Pitanje je koji će državni službenici biti prisutni i hoćeli se ponovo eskivirati fotografisanje. Za sada se kako nezvanično saznajemo uveliko vrše pripreme u vezi sjednice glavnog odbora SDA BIH koji bi se trebao održati krajem mjeseca Februara upravo u Brčko distriktu BiH.

Ovaj potez je pretpostavljamo pokušaj odgovora stranci Naroda i Pravde koja je svoju predizbornu kampanju počela upravo u Brčko distriktu BiH nakon čega se sada nalazi kako u državnoj tako i lokalnoj vlasti u Brčko distriktu BiH.

No ono što je vrlo interesantno sudeći po nekim komentarima putem društvene mreže FB ali i unutar odbora kako tvrde izvori članovi i simpatizeri brčanske SDA se žale jer uopšte nisu znali da su održani Izbori brčanske SDA gdje je Esed Kadrić ponovo izabran za predsjednika ove stranke. Navodno građani tvrde da nigdje nije bilo obavještenja niti je članstvo obavjepteno te da su se selektivno telefonskim pozivima pozivali podobni članovi i simpatizeri.

Poseban akcenat je na fotografiji koja je nastala u toku izbora predsjednika brčanske SDA gdje u trenutku dok Esed Kadrić drži govor na lusterima prostorije uočljiv je odraz publike odnosno skupštine na kojoj se vidi najviše 30 osoba a ne 60 ili 80 osoba kako politička stranka SDA u Brčkom tvrdi. Ili kako bi se građani Brčko distrikta BiH našalili i kazali “Luster Predsjednik”. Uostalom primjećeno je da nema ni fotografija publike već samo govornice i čeonih ljudi stranke. Redakcija portala “TIMES.BA” još prije održavanja najavljivala je da se odvijaju sumnjivi izbori u brčanakoj SDA u rezervisanom ugostiteljskom objektu Islamske zajednice BiH u Brčkom.

No bilo kako bilo činjenica je da se brčanska SDA nalazi u krizi kako političko opozicijonoj i finansijskoj u Brčko distriktu BiH tako i na državnom nivou. Također su kako saznajemo putem izvora najavljene prijave Izbornoj komisiji, Tužilaštvu i policiji BD BIH, zbog sumnje u pranje novca putem donacija fizičkih lica koja su navodno gotovinu uplaćivala putem BH Pošte Brčkom na račun brčanske Stranke Demokratske Akcije SDA za potrebe kupovine novog stambenog objektao dnosno prostora za stranku.

No koliko je velika i zabrinjavajuća kriza u Brčanskoj SDA pokazuje i status Eseda Kadrića predsjednika pomenute stranke na društvenoj mreži “FACEBOOK” koji se javno hvali fasadama na stambenim objektima u Brčko distriktu BiH za koje tvrdi da je samo on lično zaslužan za taj pduhvat. No s obzirom na okolnosti očekuje se reakcija brčanskog HDZ-a i Predstavnika većine iz reda Srpske narodnosti jer koliko je poznato nikada samo Gradonačelnik sam ne donosi odluke niti pokreće bez zamjenika i bez podrške Vlade Brčko distirkta BiH i ostalih naroda koji čine skupštinsku većinu u Brčko distriktu BiH, što smo imali prilike i vidjeti u nekim ranijim tvrdnjama zamjenika Predsjendika Skupštine BD BIH Ive Filipovića (HDZ) kada je kritikovao upravo Kadrića te naglasio da nije samo on i SDA pokretala projekte već svi oni zajedno koji su činili tada Skupštinsku većinu.

Izvor:
TIMES.BA
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version