Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Ismet Dedeić izgubio spor protiv portala “TIMES.BA” –  Dedeić u sudnici rekao da je razmišljao da li da ubije novinara i urednika portala “TIMES.BA” Mirzu Derviševića i njegove branjenike!

0

Direktor Zavoda za planiranje i izgradnju BD BIH Dedeić Ismet, koji je već duži vremenski period u zrelim godinama za penziju, pred Osnovnim sudom u Brčko distriktu BiH tužio je urednika portala “TIMES.BA” Dervišević Mirzu iz Brčkog, tražeći novčanu naknadu u iznosu od 5.000,00 KM na ime navodno pretrpljene nematerijalne štete zbog klevete.

Dedeić je tužio Derviševića jer je na portalu “TIMES.BA” , u vremenu kada je lišen slobode u akciji Policije BD BIH kodnog naziva “SISTEM”, objavio tekst u kojem je navedeno da je Dedeić kršio mjere zabrane.

Tužbeni zahtjev tužioca Ismeta Dedeića protiv tuženog Mirze Derviševića iz Brčkog, u cjelosti je odbijen kao neosnovan presudom Osnovnog suda Brčko Distrikta BiH.

Dedeić je prilikom saslušanja na ročištu mješao objavljene tekstove i naslove sa komentarima na društvenim mrežama, te je tvrdio neke detalje i citirao koje uopšte redakcija portala “TIMES.BA” nije nikada ni objavila.

Nadalje, Ismet Dedeić je u sudnici na završnom ročištu prilikom saslušanja i svjedočenja kazao kako je razmišljao da li da ubije novinara i urednika portala “TIMES.BA”Mirzu Derviševića i njegove branjenike! Citiramo stenogram za koji postoji i tonski zapis:

“Prvo nisam spavao, razmišljao sam da li da ubijem njega, njegove branjenike, njegove huškače.Srah me da se sretnem sa Vama, strah me da se sretnem sa njim.”

kao i “Imao sam nervoze i psihičkih problema…šta da radim da uzmem pravdu u svoje ruke i šta da radim”.

Zapisnik sa Završnog ročišta

Iako je redakcija portala “TIMES.BA”  imala od dana završnog ročišta tu informaciju ipak ju nismo puštali u javnost prije odluke suda kako ne bismo ni na kakav način utjecali na odluke suda. Te sad kada je odluka zvanično donešena dijelimo je u javnost.

No ono što je zastrašujuće u svemu je da Ismet Dedeić ima oružani list odnosno posjeduje vatreno oružje pištolj što daje dodatne strahove novinaru i uredniku portala “TIMES.BA” Mirzi Derviševiću.

Definitivno da nije svejedno da čovjek koga samo par godina dijeli od 80-e godine života prijeti i razmišlja da ubije novinara a istovremeno posjeduje pištolj.

Advokat Mirza Fazlić – Advokatska kancelarija Miličević & Fazlić
Advokat Darko Miličević – Advokatska kancelarija Miličević & Fazlić

No Dervišević je ipak zbog straha o svojoj sigurnosti i svoje porodice Dedeića prijavio institucijama odnosno njegova razmišljanja koja je podijelio na sudu javno.

Međutim, uz profesionalan pristup postupajućeg sudije ovoga suda Alise Musić, Dedeiću nije dozvoljena svaka daljnja rasprava van konteksta tužbe, pa kako je pri vlastitom saslušanju Dedeić sam sebi nanio više štete nego koristi, to i nije bilo teško jednoj od najboljih Advokatskih  kancelarija u Brčko distriktu BiH  “Miličević i Fazlić” da ubijedi sud u neosnovanost tužbenog zahtjeva.

Podsjećamo Advokatska kancelarija “Miličević i Fazlić” edavno je pravosnažnom odlukom dobila i sudski spor u kom je bivši smijenjeni Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić predsjednik SDA u Brčko distirktu BiH također tužio za klevetu Mirzu Derviševića i portal “TIMES.BA” čime je Sud dokazao da portal “TIMES.BA” ne piše neistine i klevete.

Shodno svemu, nadamo se je je Ismet Dedić sportskog duha, te da će sportski prihvatiti poraz te da neće u kasne sati zbog sudske odluke padati u nesvijest kako je to isticao.

No u slučaju da se to ne daj Bože ipak desi broj hitne pomoći za Brčko distrikt BiH je 124.

U nastavku pročitajte kompletnu presudu OSnovnog suda Brčko distrikta BiH

1 / 12
Izvor:
TIMES.BA
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version