Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

HOĆE LI TUŽILAC POSTATI PREDJEDNDIK SUDA -Na pomolu poništenje konkursa i namještanje novog za Predsjendika Osnovnog suda Brčko distrikta BiH!

0

S obzirom da je nedavno tačnije prije nekoliko mjeseci VSTV BiH raspisao konkurse za nekoliko sudija u Osnovnom Sudu kao i nekoliko tužilaca u Tužilaštvu Brčko distrikta BiH gdje se na oba nalazi ime sestre od gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića odnosno Hatidže Kadrić za poziciju sudije i tužioca pa gdje prođe, a na jednu će proći definitivno, a kako nezvanično saznajemo proći će na poziciju sudije u Osnovnom sudu, Brčko distrikta BiH.

No također paralelno sa tim s obzirom da sadašnji Predsjednik Osnovnog suda Jadranko Grčević odlazi u mirovinu, raspisan je i konkurs za Predsjednika Osnovnog suda Brčko distrikta BiH.

No kako redakcija portala “TIMES.BA” saznaje putem svojih izvora a što se vodi kao javna tajna a što smo ranije i pisai najavljivali, taj pomenuti konkurs koji je već zatvoren, vjerovanto će biti i poništen jer se na njemu ne nalaze pogodna imena koja odgovaraju vladajućoj strukturi odnosno politici koju vode funkcioneri Brčko distrikta BiH.

Kako smo nezvanično saznali a što se vodi kao javna tajna je da će konkurs za Predsjednika Suda biti poništen kako bi se otvorio prostor pogodnoj osobi. Ta pogodna osoba bi trebala da bude iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH. S obzirom da smo ranije pisali da bi trebao biti upravo Javni tužilac Zekerija Mujkanović to se ipak promijenilo. Vjerovatno zbog toga što smo taj plan raskrinkali ranijim tekstovima.

Sada je na redu plan “B” a to je da se poništavanjem konkursa za Predsjednika suda imenuje VD odnosno Vršilac dužnosti sudija Selim Karamehić, te da se u tom vakumu vremena dok se ne raspiše novi konkurs za Predsjednika suda za poziciju sudije prijavi zamjenik javnog tužioca odnosno Tužilac PAVO RADOŠ.

Upravo bi Pavo Radoš pozicijom sudije stekao zakonske uslove da može konkurisati za poziciju Predsjednika Osnovnog suda u Brčko distriktu BiH.

Time bi sve bilo spremno kako bi se ostvario plan popunjavanja poslednje slagalice nad kojom vladajuća većina nije imala utjecaj.

Odabirom Pave Radoša za Predsjednika osnovnog suda u kombinaciji imenovanja sudije odnosno sestre od Gradonačelnika Eseda Kadrića vjerovatno bi bili ostvareni svi snovi sistema koji je već unaprijed pripremljen po mjeri pojedinaca.

Podsjećamo tužilac Pavo Radoš kako saznajemo radio je i na aferi akcije policije Brčko distrikta BiH kodnog naziva “SISTEM” u kojoj su slobode lišene tri osobe a među njima i direktor takozvanog Brčanskog Zavoda za izgradnju odnosno Ismet Dedeić koji je pušten na slobodu nakon nekoliko dana kako bi se branio sa iste uz određene sudske mjere.

No kako također nezvanično saznajemo optužnice za Ismeta Dedeića neće ni biti jer još uvijek predmet stoji tamo gdje je bio i na početku, te će se što duže pokušati prolongirati kako bi se dobilo na vremenu. Odlaskom PaveRadoša sa pozicije tužioca na poziciju Predsjednika Osnovnog suda još više bi zakomplikovalo i prolongiralo predmet i same procedure kao i protokole.

No ono što je također interesantno je da se Tužilac Pavo Radoš takođe povezuje s aferom prijevoza učenika iz godine 2012 kada je ugledna tužiteljica Dajana Jovanović raskrinkala pomenutu aferu u kojoj su bili uključeni upravo sadašnji Gradonačelnik Esed Kadrić kao i Javni Tužilac Zekerija Mujkanović za što postoje i sudski spisi kao i presretnuti telefonski razgovori od strane Policije Brčko distrikta.

Istina je da je dosta dokaznog materijala u međuvremenu uništeno zvanično, no kopije sudskog spisa i audio presretnuti snimci još uvijek nezvanično postoje i prema tvrdnji naših izvora uskoro bi mogli ugledati svjetlost dana.

Sve ovo navedeno su nezvanične informacije koje se vode kao javna tajna i mali krug ljudi raspolaže istim ali na njihovu žalost i redakcija portala “TIMES.BA” također.

No na građanima i javnosti ostaje samo da se vidi hoće li se pojaviti prvi simptom ove najave a to je poništavanje konkursa za Predsjednika Osnovnog suda Brčko distrikta BiH…

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version