Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

SAZNAJEMO: Narednih nekoliko dana trebala bi biti podignuta prva optužnica u aferi “GRANT”, skupštinski zastupnik pod sumnjom da je preko udruženja nelegalnim putem pribavio 80.000KM!

0

Redakcija portala “TIMES.BA” nezvanično putem svojih izvora saznaje da bi u narednih nekoliko dana Tužilaštvo Brčko distrikta BiH trebalo krenuti s podizanjem serije optužnica za visoku korupciju u vezi takozvane brčanske afere “GRANT” koju su razotkrili novinari CIN-a i Policija Brčko distrikta BiH.

Kako saznajemo ovih dana bi trebalo da bude podignuta prvo jedna optužnicea a nešto kasnije još četiri optužnice. No cijelom aferom je upleteno i obuhvaćeno čak 30 osoba iz raznih udruženja na prostoru Brčko distrikta BiH.

Ono što je interesantno je da smo također uspjeli saznati da je ovaj predmet zaveden pod oznakom “VISOKE KORUPCIJE” te kao takav u Bosni I Hercegovini je vrlo rijedak po oznaci te u cijeloj državi nema sigurno ni deset predmeta pod takvom oznakom.

No kako smo saznali prva optužnica bi trebala biti podignuta protiv zastupnika u skupštini Brčko distrikta BiH koji dolazi iz reda turske nacionalne manjine gospodina Alije Denjagića  zbog navodno stečenih 80.000 KM nelegalnim putem preko jednog udruženja, u kojem se u mjesecu Maju godine 2022 vršio pretres od strane pripadnika Policije Brčko distrikta BiH gdje je izuzeta razna dokumentacia i sl. Odnosno sav sadržaj koji bi mogao poslužiti kao dokaz u istražnim radnjama.

No kako saznajemo zbog oznake predmeta pod šifrom koja označava “VISOKU KORUPCIJU” niko od političara neće imati pravo pozvati se na imunitet, jer se radi o “VISOKOJ KORUPCIJI”, nakon prve optužnice očekuju se i ostale optužnice…

CIN
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version