Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Rasprodaja Brčko distrikta BiH zbog lične koristi putem mobilnih online aplikacija preko bošnjačke politike!

0

Nakon današnjeg teksta pod naslovom “Brčanski Poglavica napustio Skupštinu kako bi prodao svoju zemlju investitoru iz Dubaija!?” nastao je pravi haos u drevnom gradu Zmajeva ODNOSNO DISTIRKTU. Poglavici je pozlilo jer je u jednom trenutku shvatio da je “otvoren”, čim je to skontao odmah je zatvorio svoj otvoreni duks jer vjetar pored oštre hladnoće za sobom nosio je i susnježicu.

Vidno nervozan Brčanskoj Fridi je javio da će kasniti na ručak a možda i večeru. Poglavica se preoznoio jer je shvatio da će odmah dobiti poziv od svog partnera. Zazvonio je telefon a na displeju se pojavila mrka faca sa brkovima sjede kose i pisalo velikim crnim slovima “MRKALJ”.

Mrkalj je čovjek u godinama a pored sivih poslova sa poglavicom takođe ih je zajedno na okupu držala poslovno platonka pvezanost sa Brčanskom Fridom. Frida je iskrena ljubav poglavice bez obzira što je završila privatni kurs kod Mrkalja. Ovaj trougao nije povezivala ljubav niti strast već želja i pohlepa za novcem.

Poglavicu je brinula činjenica što je Ibahimim Velić prvo pozvao Mrkalja pa onda poglavicu kako bi javio da su razotkriveni. U tom trenutku i u tom općem ludilu Mrkalju je presjeo čaj sa benzinske te je Đoletu Konjiću javio da se sve prati. Đole Konjić i nije previše mario za to jer je znao sa kim ima posla pa je samo onako odmahnuo glavom i kazao “šta ćeš”.

No nevjerovatna činjenica je da se distrikt kao i njegova imovina prodaje u ličnu korist preko online aplikacija. Mrkalj je javio Ibrahimimu da ode u vijećnicu a Ibrahimim poglavici da je ponuda stigla. Slična stvar se dešavala za vrijeme licitacije “IZVORA”, međutim vrijme poziva poglavice u određenim trenucima podizanja cijene sa nalogodavcima je na vrijeme skinuto uz pomoć lebdeće sonde i dva drona brčanske meterološke stanice koja mjeri temperaturu “vremena” ali i vlažnost zraka u datom trenutku.

Meterološki balon

No poglavicu je zabrinula činjenica što mu je Mrkalj kazao da su se pratile i prepiske putem online aplikacija koje su oni vodili preko tetki,strina,dajdži i amidžića te ujke i stirke. Glavne poruke slale su se direktno live putem supruginih prijateljica ili ujni. Mrkalj je krenuo odmah pješke kako bi se brže bolje sastao sa Poglavicom međutim zaustavio se jer se sjetio da ne mora pješke jer on ipak ima auto.

Njihov čovjek za prljave poslove u tim trenucima bio je zauzet, Major je mastio brkove sa Senčijem i Potrčkom iz kabineta u lokalnom bjurcuzu. Oni su zajedno smišljali i studirali u jednom lokalnoj kafani strategije i metode obrnute psihologije, te su pravili novu strategiju kako poštediti poglavicu istine odnosno kritike naroda u određenim “vremenima”.

U kafani je prevladavala uobičajna atmosfera a za stolom su sjedili Senči i Potrčko. Senči je bio na dijeti odnosno u ketozi jer je zbog božićnih i novogodišnjih praznika dobijo 4 kilograma viške. Senči se žalio kako mu je nelagodno sjediti jer osjeća da mu butine zbog gojaznosti vrše pritisak na njegovo međunožje te mu desni aduktor dodiruje lijevi te su mu se zbog toga i čašice kopljena kuckale jedna od drugu na što bi Senči u šali kad se to desi rekao “živjeli”. Senči je pio je malo bijelo vino i mješao sa kiselom vodom iako je bio ljubitelj crnog vina odnosno “Ždrebčeve krvi” jer suho bijelo vino nije podnosio u malim bocama zbog visoke koncentracije sumpora zbog kog zna ujutro glava da boli. A to je inače jako loše kad te pored normalne poslovne glavobolje glava još boli i od vina, glavobolja na glavobolju rekolo bi se. Preko puta njega sjedio je potrčko iz kabineta što za razliku od senčija je bio čista kontra kada je život na vagi u pitanju. Potrčko je gulio ananas koji mu je maksuz dostavio lokalni Kurir. Potrčko je pio samo kiselu vodu i gubio je apetit. U trentuku toga na vratima u crnoj jakni sa kapuljačom na glavi ušao je Major.

Major je bio ionako i ovako u panici ali dobro je to podnosio. On je u ovaj trougao ušao te sa vrata nazvao svima Selam. Svi komunisti u kafani prekriveni zelenim plaštom uplašili su se. Major je na ovaj sastanak došao kao i obično zbog svog ličnog interesa ciljem kako bi mu Poglavica pomogao u prolongiranju i ublažavanju onoga što ga mori. Poglavica je itekako bio dobar sa Tužibabom iz komšiluka te je malo zagrebao tu vezu zračne linije mjesta iz kog dolaze kako bi se dobilo na vremeu u korist Majora.

Ovaj trojac iz sektora psiholoških strategija radovao se tome što je potrčko pokrenuo protokol inspekcionih akcija. No bez obzira na akcije falinka je bila što nisu dobro izkalkulisali reakcije.

Senči se sjetio da drugi Njutnov zakon kaže da svaka akcija ima svoju reakciju, šutio je ali nije htio da ih prekida.

Ovaj sastanak je vanredno organizovan u ovom psihološkom odjeljenju političke partije ZDA. Clje je bio kako da se eliminiše i preusmjeri zasluženi pritisak serije kritika glasa naroda ali i medija na poglavicu. Oni su znali da je poglavicina Frida lupala bokale i čaše po stanu ali i kući, razbila je čak i onaj set sa crvenim tufnama koji joj je zaova kupila kada su se uzeli. Poglavica je imao samo jednu slabu tačku a to je pritisak Fride na njega. Onako opijen raznim vitaminima za smiraj nervnog sistema bio je u stanju da napravi glupost poput ostavke i slično. Upravo ova činjenica je zabrinjavala Majora i ekipu. Te su oni upravo zbog straha od gubitka svojih fotelja i komfora odlučili da djeluju kontra psihologijom i raznim drugim metodama kako bi rasteretili poglavicu.

U tom trenutku sasvim slučajno meterološka sonda se spuštala pored kafane uz korito rijeke te je skenirala sve uređaje koji se na stolu nalaze te ih klonirala. Major je bio nainteresantniji jer su se čak i kriptovane aplikacije razbijale unutar sonde. Mrkalj je takođe bio čest gost u istoj kafani dok poglavica nije volio kafane više je bio tip čovjeka za kafu na benzinskim crpkama ali zbog svoje naivnosti koristio je online aplikacije za rasprodaju imovine distrikta u ličnu korist.

U trenutku kada je sonda krenula da se diže ponovo u nebo i sastavi sa svojom stanicom Major ustade od stola sa riječima “bravo momci super plan” popi čašu soka od kole i krenu ka vratima za izlaz uz riječi “VIDIMO SE USKORO AKO BOG DA”

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version