Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Enver Tursunović podnio ostavku sa pozicije člana pravosudne komisije ispred reda građana Brčko distrikta BiH!

0

Enver Tursunović podnio je ostavku s pozicije člana pravosudne komisije. Razlozi ove odluke gospodina Tursunovića za sada nisu poznati redakciji portala “TIMES.BA”.

Nakon samoinicijativne ostavke Tursunovića koji je pismenim putem obavijestio pravosudnu komisiju BD BIH, zahtjev za ostavku proslijeđen i u skupštinsku proceduru te je ostavka navodno prihvaćena od strane Predsjednika Skupštine BD BIH gospodina SIniše Milića.

Napominjemo da je redakcija portala “TIMES.BA” u više navrata pisala o tome kako gospodin Tursunović ne bi smio zakonski da bude član pravosudne komisije zbog afere u predizbornoj kampanji gdje je slao roditeljima obdaništa Evlad čiji je direktor poruke putem Vibera, o tome kako bi bilo dobro da roditelji djece na općim izborima podrže kandidata stranke SDA odnosno vaspitačicu obdaništa “EVLAD” koji je u vlasništvu medžlisa Islamske zajednice Brčko distrikta BiH.

Sporna viber poruka bila je i predmet istrage Tužilaštva BD BIH nakon emitovanja video priloga ZELENA HOBOTNICA, no nakon saslušanja istraga je naglo bez obavijesti javnosti zaustavljena. Zakon je jasno propisivao da član pravosudne komisije ne smije da ima bilo kakve veze s politikom i političkim strankama u zadnjih 5 godina. Međutim redakcija našeg portala još ranije je objavila fotografije na kojima je jasno vidljiv gospodin Tursunović na jednom od skupova u mjesnoj zajednici Kolobara u Brčkom koji je organizovala politička stranka SDA. Na spornom sastanku su bile jasno izražene zastave stranke SDA što je bilo vidljivo na fotografijama.

VEZANI ĆLANAK:

PONOVO APSURD: Član pravosudne komisije ENVER TURSUNOVIĆ prisutan na sastanku mjesnog odbora političke stranke SDA, Gradonačelnik ESED KADRIĆ bio jedan od govornika!

No interesantno je to da je uzalud svemu Tursunović ipak sve do sada ostao član pomenute komisije. Te je na kraju saam podnio samoinicijativnu ostavku iz iste.

Također je interesantno da se ova ostavka desila nakon što je prije nekoliko mjeseci redakcija portala “TIMES.BA” u svom video prilogu pod nazivom ZELENA HOBOTNICA – KOLOVOĐA” raskrinkala sve čudne odluke Tužilaštva BD BIH odnosno Javnog tužioca Zekerije Mujkanovića koji dolazi iz istog mjesta kao i Tursunović odnosno iz mjesta Maoča kod Brčkog.

Kako su izvori tvrdili na sastancima i poslije sastanaka pravosudne komisije bila je vidljiva bliskost Mujkanovića i Tursunovića. No nakon pomenutog video priloga “KOLOVOĐA” u kom se jasno spominju Gospodin Tursunović tada član pravosudne komisije a sada već bivši član pravosudne komisije i Javni tužilac Zekerija Mujakanović, nedugo nakon emitovanja priloga “KOLOVOĐA” VSTV BIH je pokrenuo po prijavi istragu za pokretanje disciplinskog postupka protiv Javnog Tužioca Zekerije Mujkanovića.

No pretpostavlja se da bi upravo sporna istraga protiv javnog tužioca mogla biti jedan od glavnih razloga samoinicijativne ostavke gospodina Envera Tursunovića iz pravosudne komisije ispred reda građana Brčko distrikta BiH kako se cijeli preoces imenovanja ne Tursunovića u komisiju ne bi ispolitizirao na krilima SDA te kasnije povezala sa Javnim TUžiocem koji je jasno dovoljno blizak sa Predjsendikom SDA BD BIH gospodinom Esedom Kadrićem trenutnim gradonačelnikom BD BIH.

Bilo kako bilo figurativno rečeno ovo je veliki šamar i za Medžlis Islamske zajednice Brčko distrikta BiH koji je u žiži javnosti Brčko distrikta BiH zbog selekcije i visokih i različitih cijena prilokom ukopa umrlih. Na društvenim mrežama i u Brčko distriktu BIH građani nisu štedjeli riječi i negativne kritike na račun abormalnih poteza odnosno pljačke građana kada su visoke cijene ukopa i sl. u pitanju. Napominjemo da je paralelno s pravosudnom komisijom Tursunović oduvijek bio i direktor obdaništa EVLAD koji je kako smo ranije pomenuli upravo u vlasništvu Medžlisa IZ BD BIH koji redovno dobiva i dio dodatnih sredstava od Vlade BD BiH odnosno financijska sredstva s budžeta Brčko distrikta BiH.

Shodno svemu redakcija portala “TIMES.BA” ovim potezom Tursunovića bilježi veliki uspjeh jer je ukazivala na neregularnost imenovanjem Tursunovića u pravosudnu komisiju BD BIH.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version