Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

PONOVO APSURD: Član pravosudne komisije ENVER TURSUNOVIĆ prisutan na sastanku mjesnog odbora političke stranke SDA, Gradonačelnik ESED KADRIĆ bio jedan od govornika!

0

Sinoć 21.03.2022 godine u mjesnoj zajednici Kolobara u Brčko distriktu BiH, održan je sastanak gdje su mještani pomenute Mjesne zajednice imali priliku da razgovaraju sa rukovodstvom SDA Brčko. Jedan od govornika bio je Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić koji je ujedno i Predsjednik SDA Brčko.

Međutim ono što je apsurdno je da je na ovom sastanku političkog karaktera bio prisutan član pravosudne komisije Brčko distrikta BiH, Enver Tursunović.

Tursunović po zakonu kao član pravosudne komisije ne bi smio biti član niti jedne političke stranke niti bi smio biti uključen u “bilo kakvu političku aktivnost “.

Enver Tursunović – Član pravosudne komisije Brčko distrikta BiH

No prema svemu sudeći Tursunović ipak nije mario za to pa je ovaj sastanak popunio svojim prisustvom.

Ono što je interesantno je da je Gradonačelnik ESED KADRIĆ bio prisutan kao govornik na ovom sastanku. S toga se pitamo da li će Gradonačelnik postupiti po zakonu kao prvi čovjek Brčko distrikta BiH ali i morlanom zakonu pa prijaviti Tursunovića Predsjedniku Pravosudne komisije i predsjedniku Skupštine jer je član pravosudne komisije očigledno javno prekršio zakon.

Fotografiju koju prilažemo takođe je objavila Stranka Demokratske Akcije SDA Brčko na svojoj oficijalnoj Facebook stranici.

Oficijlna Facebook stranica Stranke Demokratske AKcije SDA Brčko

Podsjećamo javnost da smo već ranije pisali o političkim poveznicama Tursunovića još kada ga je Skupština Brčko distrikta BiH imenovala za člana pravosudne komisije.

Esed Kadrić – Gradonačelnik/Predsjednik SDA Brčko distrikta BiH

Bilo kako bilo postavlja se pitanje da li politička stranka SDA može raditi šta god poželi iako je mimo zakona. Da li je SDA svojom politikom iznad zakona Brčko distrikta BiH?

Vezani tekst:
APSURD U DISTRIKTU: Član pravosudne komisije promoter političke stranke SDA i direktor obdaništa koje se jednim dijelom finansira iz budžeta Brčko distrikta BiH!

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version