Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Ulazak u Crnu Goru iz BiH samo uz negativan test na koronu

0

Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) donijelo je odluku o obaveznom nošenju zaštitnih maski u javnom zatvorenom prostoru. Naredba, kako je saopšteno, stupa na snagu danas. Građani Crne Gore, BiH i država sa liste Instituta za javno zdravlje (IJZ) od danas u Crnu Goru mogu ući samo uz negativan PCR test akreditovane bh. laboratorije, star maksimalno 48 sati.

“Imajući u vidu dramatično povećanje broja inficiranih u državama regiona i broj novoinficiranih u Crnoj Gori, donijeta je odluka o obaveznom nošenju zaštitnih maski na svim javnim mjestima koja su u zatvorenom prostoru (javne tržnice, pijace, prodavnice, supermarketi, javne ustanove i dr.), uz postojeću obavezu nošenja maski u sredstvima javnog prevoza putnika. Nošenje zaštitnih maski obavezno je na otvorenom prostoru za zaposlene u ugostiteljskim objektima (konobari, šankeri, kuvari i sl.)”, precizirali su iz Vlade Crne Gore.

Analizirajući epidemiološku situaciju na sjednici je ukazano da je većina aktivnih slučajeva koronavirusa importovana u Crnu Goru iz Srbije tako što su neodgovorni pojedinci ušli preko Bosne i Hercegovine.

Nacionalno koordinaciono tijelo je donijelo odluku da Institut za javno zdravlje privremeno izuzme Bosnu i Hercegovinu sa liste država iz kojih se u Crnu Goru ulazi bez mjere institucionalne izolacije.

“Mjera na snazi dok Crna Gore i BiH ne dogovore procedure razmjene informacija o kontroli lica koja preko BiH dolaze u Crnu Goru iz trećih država”, piše u saopštenju.

Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezni PCR test neće biti moguć preko graničnih prelaza Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča i Meteljka – Metaljka na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče, poručili su iz Vlade Crne Gore.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version