Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Bivši članovi SBIH i BDP-a sprovode izbore za predsjendika brčanske SDA, supruga predsjednika komisije obnaša funkciju Tužiteljice u Tužilaštvu BD BIH! – Ovo su imena!?

0

Kao što smo i najavili rije nekoliko dana u ovom tekstu objavljujemo imena članova komisije brčanske SDA pri izboru novog Predsjednika brčanske SDA.

15.12.2019. godine na mjesto Predsjednika brčanske SDA izabran je Esed Kadrić. Današnjim danom 15.12.2023. godine Esedu Kadriću ističe mandat Predsjednika brčanske SDA. U prethodnim tekstovima pisali smo da se trenutno pokušavaju organizovati novi izbori za Predsjednika SDA unutar stranke i to u tajnosti.

Cilj ovoga je da bude samo jedan Kandidat odnosno Esed Kadrić. Razlog žurbi je istek mandata te sve bi trebalo da bude ubrzano organizovano tvrdi izvor. Međutim problem za Eseda Kadrića nastao je nakon što je zaustavljena inicijativa za smjenu Gradonačelnika te je sada i drugim članovima porastao apetit u kom i oni sebe vide na mjestu novog Predsjednika SDA.

Zastupnik u skupštini BD BIH Senad Osmanović za sada ima najbolje izglede, mlad je obrazovan ali i Zastupnik u Skupštini BD BIH. Dok je s druge strane Esed Kadrić van svakog mandata te vjerovatno i na birou za zapošljavanje jer je izgubio posao nakon što je zbog svojih greški i skandal smijenjen sa pozicije Gradonačelnika. Svi vozovi su prošli Esedu Kadriću kada je u pitanju politička karijera te je čak kako izvori bliski SDA tvrde izgubio i stranački utjecaj, dok s druge strane i nema neke simpatije od Predsjednika SDA BIH Bakira Izetbegovića.

Slobodno možemo reći da je pravi trenutak za promjene unutar brčanske SDA no članstvo će se ipak morati opredijeliti hoće li krenuti putem propasti stranke kao što se to desilo nakon nepromišljenih poteza Eseda Kadrića kada je između ostalog i zbog smjene Nedima Hamzabegovića (SBIH) upravo on smijenjen sa funkcije Gradonačelnika.

Senad Osmanović je pokazao svoje liderske ambicije u skupštinskoj klupi te je pokazao za razliku od Eseda Kadrića kada je bio u opoziciji u ranijem periodu da je puno bolji govornik i borac za Bošnjake. Sam vokabular i način izražavanja Senada Osmanovića pokazuje mnogo jači stupanj obrazovanosti nešto poput redovnog uzornog studenta i lošeg neredovnog studenta koji je promijenio najmanje jedan fakultet.

Definitivno je brčanska SDA na velikoj prekretnici u odabiru između Senada Osmanovića i Istrošenog Eseda Kadrića. Samom smjenom Eseda Kadrića može se zaključiti da je Esed Kadrić izgubio i povjerenje supervizora. Da je suprotno od toga supervizor bi barem usporio smjenu Kadrića dok se barem ne usvoji trasa auto puta.

No kako bi Esed Kadrić žurno izbjegao sve prepreke ka cilju obnove mandata Predsjednika on je okupio osobe od povjerenja oko sebe te trenutno pokušava da oragizuje izbor za novog Predsjednika. Problem je rasulo u mjesnim odborima te se strahuje da bi mu moglo biti uvedeno povjereništvo.

Upravo zbog toga okupio je svoje najbliže ljude oko sebe kako bi se sve završilo u što kraćem roku u tišini.

Prema tome tako je primjerice pravnik iz “JP PUTEVI” Adnan Azapagić postao Predsjednik stranačke odnosno političke komisije za sprovođenje izbora za predsjednika brčanske SDA. No ono što je jako interesantno je da je njegova supruga obnaša funkciju Tužiteljice u Tužilaštvu Brčko distrikta BiH što vjerovatno nije po zakonu ali je i etički neprihvatljivo kada je u pitanju etika ukoliko je uopće ima u Tužilaštvu Brčko distrikta BiH. S obzirom na navedeno postavlja se pitanje da lije pravosuđe odnosno Tužilaštvo nezavisno!?

Adnan Azapagić imenovani Predsjednik komisije za izbor Predsjednika brčanske SDA

Izvori tvrde da je isti prethodne izbore bez obzira na to što mu je supruga tužiteljica na prozor svog stana postavio veliku političku reklamu za Eseda Kadrića no ovu informaciju još uvijek provjeravamo no slika u prilogu govori puno toga

Političko propagandni materijal

Jedan od članova komisije je i Emir Fazlić inače pravnik u razvojno garantnom fondu, u ranijem periodu politički se okušao na listi političkog pokreta pod nazivom “BDP”.

Ćlan komisije za izbor Predsjednika brčanske SDA Emir Fazlić

No kako izvori tvrde zamjenizi predsjednika su su i Šejla Šećkanović kao i Zlatan Selmanović koji trenutno radi u JP Putevi Brčko.

Zamjenski čklan komisije za izbor Predsjednika brčanske SDA Zlatan Selmanović

Interesantno je da su ključni ljudi SDA ustvari bivši članovi SZBIH i BDP-a dok su dugogodišnji čklanovi SDA ostavljeni i zapostavljeni po strani.

Također postoje i vanjski članovi komisije odnosno Midhat Čaušević i Anis Osmanović iz mjesta Odžak, kako izvori tvrde. No Izbornu komisju za Brčko prema statutu bira i potpisuje glavni Predsjednik stranke odnosno Bakir Izetbegović.

Izbori se provode navodnu u prostorijama stranke bez sastanka sa mjesnim odborima. Samu komisiju imenovao je Bakir Izetbegović po pravilima stranke po prijedlogu odbora.

Taskođer interesantna je činjenica da nekadašnja desna ruka Eseda Kadriča odnosno bivši Šef kabineta Gradonačelnika Amir Softic dolazi redovno dolazi u prostorije stranke za vrijeme radnog vrmena i to sa sluzbenim vozilom uz vozača Odjeljenja za raseljena lica.

Na kraju shodno svemu postavlja se pitanje hoće li n narednim izborima prozore spavaće sobe i drugih Tužitelja ili pravosudnih institucija kiti lik i reklama Esda Kadrića i SDA!?

Izvor:
TIMES.BA
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version