Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Ulazi li SDA preko Stranke za BiH u Vlast u Brčko distirktu BiH!?

0

Ovih dana pojavila vijest koja je iznenadila građane Brčko distrikta BiH a to je da je Stranka za BiH u Brčko distriktu BiH ponovo dobila jednog od povratnika u svoje redove. Navodno radi se o zastupniku Abdulahu Iljazoviću koji je prije nekoliko mjeseci napustio Stranku za BiH te učestovao u pokušaju smjene gradonačelnika BD BIH Zijada Nišića u inicijativi koju je pokrenula SDA. Inicijativa je propala zbog nedovoljnog broja glasova.

Nakon toga prije nekoliko dana pokrenuta je ponovo ista Inicijativa koju je podržao Abdulah Iljazović ali očigledno da je i ona propala što naravno i ne znači da SDA neće do skorijem periodu ući u vlast odnosno postati dio vladajuće većine!

Izvori bliski brčanskoj SDA tvrde da je postoji tajni plan kojim bi brčanska SDA ušla u vlast uz pomoć SZBIH te da bi se time iz Vlasti izbacili NiP i SDP. Navodno ova ideja kako tvrde izvori nastala je nastala nakon održane Održana 5. sjednica Glavnog odbora SBiH prije nekoliko dana. Izvor tvrdi da je između ostalog poručeno da SZBIH treba ostati kao na državnom nivou sa SDA. No to i ima logike s obzirom na to da je SZBIH nedavno izbačena iz trojke odnosno vlasti Kantona Sarajevo.

Nakon održanog sastanka samo nakon jedan dan pojavila se informacija da je SZBIH ponovo u svoje redove vratila Iljazovića bivšeg presuđenog narko dilera a sada zastupnika u Skupštini BD BIH. Izvori tvrdi da je jedan od navodnih uslova Iljazovića bio da se Nedim Hamzabegović skine sa pozicije Šefa Kabineta Gradonačelnika te da se na tu poziciju i još dvije postave kadrovi koje Iljazović predloži.

Postavlja se pitanje zašto bi SZBIH se na neki način odrekla svog vjernog člana Hamzabegovića zbog Iljazovića koji je nedavno okrenuo leđa Gradonačelniku Zijadu Nišiću te dva puta bio saglasan za njegovu smjenu.

Također izvori tvrde da je SZBIH ponudila i Bahriji Ribiću povratnu kartu ali ju je naovdno zastupnik Ribić odbio. No kada se sve to sagleda postavlja se pitanje zašto bi Ribić odbio ponudu koja se ne odbija!? Odnosno je li i to jedan od pokazatelja da se nešto sprema u tjanosti ili je jednostavno to bio samo izbor Bahrije Ribića ostati opozicija.

Ovo je još jedna od indicija da se tako moralo postupiti odlukom centralom odnosno kako bi se SDA u Brčko distriktu BiH ponovo uvela u vlast ali bez Eseda Kadrića već sa Zijadom Nišićem na funkciji gradonačelnika BD BIH.

No jesu li ovo samo spinovi brčanske SDA ili je zaista istina, građani Brčko distrikta BiH bi to trebali saznati prije Nove godine odnosno prije usvajanja budžeta Brčko distrikta BiH. No ukoliko ovo nisu spinovi onda bi to značio definitivan kraj političke karijere Eseda Kadrića koji paralelno pokušava da sprovede izbore za predsjednika brčanske SDA u tišini. I to sa vrlo interesantnom stranačkom komisijom čija ćemo imena objaviti u narednom tekstu a gdje se nalazi i jedan od supružnika osobe koja je zaposlena u Tužilaštvu Brčko distrikta BiH odnosno koja obnaša funkciju tužioca.

No građane ne bi trebalo ni da iznenadi ukoliko bi do nove godine osvanula i koncentraciona Vlast u Brčko distirktu BiH. Ukoliko sve navedeno bude samo jedan spin onda bi to značilo da je danas sve na prodaju pa čak i obraz pojedinaca ili kako bi poznati Hrvatski muzičar rekao u svojoj pjesmi “Među Jude,zviri i beštimje mee stavi leć”.

Izvor:
TIMES.BA
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version