Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Apelacioni Sud BD BIH odbacio inicijativu brčanske SDA za pokretanje ocjene postupka usklađenosti odluke o razrješenju bivšeg Graodnačelnika Eseda Kadrića!

0

Apleacioni sud Brčko distrikta BiH odbacio je inicijativu za pokretanje postupka usklađenosti odluke o razrješenju bivšeg gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića inače predsjendika brčanske SDA.

Ovu incijativu su pokrenuli skupštinski zastupnici političke stranke SDA u Brčkom Eldad Mrkaljević, Sead Softić,Senad Osmanović i Admir Mujkanović.

Ovo dokazuje da je Esed Kadrić (SDA) zakonski smjenjen.

No ono što je jako interesantno je činjenica da većina aktivista SDA u Brčkom daje veliku podršku gospodinu Šemsudinu Mehmedoviću te je podrška Bakiru Izetbegoviću vrlo upitna kada je Brčko distrikt BiH u pitanju.

Kako stvari stoje izgleda da će Brčanska SDA sa biračima i nekim predstavnicima vrlo moguće biti znatno podjeljena na dvije političke stranke a to su ono što je u Brčkom preostalo od SDA i najavljene nove političke partije koju će predvoditi Šemsudin Mehmedović.

Rješenje Apelacionog suda u Brčko distriktu BiH

Takođe saznajemo nezvanično da su zbog aktivnosti aktivista brčanske SDA odnosno zbog okretanja leđa Bakiru Izetbegoviću a podrškom Šemsudina  Mehmedovića neki od gostiju predstojećeg kongresa  već počeli da otkazuju odlazak.

Također sve slabije i slabije se čuje glas od Eseda Kadrića nakon njegove smjene sve manje se političari osvrću na njega iako on uporno pokušava da vrati svoju izgubljenu fotelju koja je sve dalja od njegovih ruuku kada je Brčko distrikt BiH u pitanju. Neki od građana čak i zbijaju šale kako se Esed Kadrić konačno posvetio svojoj porodici te da mu uloga dadilje puno bolje i ljepše stoji od uloge političara za kojim vlast ne mari…

Izvor:
TIMES.BA
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version