Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

ZAŠTO JE OTJERAN HAFIZ MUSIĆ? Zbog sumnji da šuruje sa Konakovićem i Hadžibajrićem!

0

Očito je namjere proesdeaovskih snaga u vrhu Islamske zajednice da glavne imame stavi pod svoju kontrolu prije jeseni kada se trebaju održati lokalni izbori

Kenan Musić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, objavio je jučer na Facebooku vijest da je predao ostavku na tu poziciju reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću. Taj svoj potez objasnio je stalnim opstrukcijama u vršenju dužnosti i organiziranog progona i “stravičnog mobinga svih neistomišljenika”.

Kako je napisao na Facebooku, prethodne dvije godine njegovog mandata obilježile su “kontinuirane opstrukcije i blokade u izvršavanju emaneta povjerenog glavnom imamu, nemogućnost pozitivnog utjecaja na odabir najboljih i najsposobnijih imama za predvođenje džemata, uskraćivanje uvida u osnovne elemente finansijskih i vakufskih procesa, te stalne laži i insinuacije usmjerene na diskreditaciju mene i ljudi sa kojima sarađujem”.

Ova vijest iznenadila je mnoge Sarajlije koji su pokrenuli peticiju u kojoj daju podršku Kenanu ef. Musiću. U peticiji pozivaju Rijaset Islamske zajednice u BiH da odbaci ostavku hfz. Musića, te da provedu istragu po njegovim saznanjima i sankcionira neodgovorne.

Kuloari tvrde da je pritisak na Musića izvela stara garnitura funkcionera Medžlisa IZ koju je instalirala SDA jer sumnjaju da ‘šuruje’ sa liderima sarajevske opozicije Ibrahimom Hadžibajrićem i Elmedinom Konakovićem. Musića i Hadžibajrića veže dugogodišnje poznanstvo preko grupe džematlija koji se okupljaju u „Bakijama“. Ova grupa dugo godina oponira Islamskoj zajednici, ali i SDA. Musić je držao hutbe upravo u Bakijskoj džamiji.

Očita je namjera proesdeaovskih snaga u vrhu Islamske zajednice da glavne imame stave pod svoju kontrolu prije jeseni kada se trebaju održati lokalni izbori.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version