Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Staša Košarac ostaje ministar: Nisam kriminalac, niti primitivac!

0

Zastupnici Predstavničkog doma odbili su smijeniti ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca, a prijedlog za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova BiH Siniše Ilića nije dobio entitetsku većinu i ide u drugi krug.

Ovaj zahtjev uputili su poslanici Predraga Kojovića, Aida Baručija, Mirjana Marinković- Lepić, Damir Arnaut, Mirko Šarović, Dragan Mektić, Mira Pekić, Branislav Borenović, Nermin Nikšić, Saša Magazinović, Zukan Helez i Nada Mladina.

Staša Košarac, ministar vanjske trgovine obratio se članovima PD PSBiH i kazao da mu nije lako sada u vrijeme kada se raspravlja o njegovoj smjeni, jer je boravio na koronapartyju tokom pandemije.

„Nisam bježao da govorim o ovome. To je moja obaveza. 10 godina sam bio u institucijama BiH. Većinu vas dobro poznajem, nikada na ličnim odnosima nismo zasnivali naše različitosti. Nikada nikog od vas nisam uvrijedio. Radio sam dostojanstveno. Nisam ja ničiji neprijatelj niti primitivan niti kriminalac, niti ću biti ministar koji će praviti neke dilove.

Otišao sam na proslavu rođendana doktora koji je liječio moju pokojnu majku. Dr. Šabanović je naš kućni prijatelj. Nisam nikakav član jet seta. Radim na zakonit način i od toga neću odustati. U vrijeme pandemije MVTEO je svakodnevno radio u skladu sa zakonom i mjerom koje su propisane.

Želim da se zahvalim svim saradnicima koji su se bojali, ali su radili.

Neću komentarisati ponašanje drugih političkih partija. Ja sam spreman odgovarati pred SNSD-om. Poštovat ću odluke PSBiH, živi i zdravi mi bili“, kazao je Košarac prije glasanja.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version