Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Veliki izborni uspjeh NiP-a u Brčkom: Kandidat Rasim Smajlović izborio mandat zastupnika u Federalnom Parlamentu BiH!

0

Politička stranka Narod i Pravda – NIP u Brčko distriktu BiH, ostvario je veliki izborni uspjeh. Pored toga što je njihov zajednički kandidat Denis Bećirović pobjedio i porazio Bakira Izetbegovića te postao novi član Predsjedništva BiH ispred narodnosti Bošnjaka, čak i pored toga osvojili su mandat u Federalnom Parlamentu BiH.

Naime njihov kandidat Rasim Smajlović novi je Zastupnik NIP-a iz Brčko distrikta BiH u Federalnom Parlamentu BiH.

Rsim Smajlović (NIP) mandatar Federalnog Parlamenta BiH u društvu stranačkih kolega

Narod i Pravda ovim činom po prvi put je direktno dobila svog predstavnika koji će siguran sam znati zastupati interese svih građana Brčko distrikta BiH i okoline, istaknuo je Lider Naroda i Pravde BD BIH Damir Bulčević u razgovoru za times.ba.

Damir Bulčević Predjednik Naroda i Pravde u Brčko distriktu BiH

Takođe treba napomenuti da je NIP iz distrikta ovaj veliki uspjeh napravio upravo iz opozicije te su time omogućili možda i prvi put da jedan Bošnjak iz distrikta izbori mandat u Federalnom Parlamentu BiH.

Uzalud kampanjama svih drugih slobodno možemo reći da su građani distrikta se odlučili za Smajlovića, a izgleda da neke druge kako ne žele da gledaju u Brčko distriktu BiH tako ne žele da ih gledaju ni u federaciji BiH, vjerovatno jer svojim radom i zalaganjem to nisu ni zaslužili.

Interesantna je činjenica da je politička stranka SDA kao stranka u distriktu dobila puno veći broj glasova nego što je dobio Bakir Izetbegović za člana Predsjedništva BiH ispred reda naroda Bošnjaka. Postavlja se pitanje, s obzirom da je gospodin Dr. Denis Bećirović a sada već Predsjednik Bećirović, pobjedio i porazio Bakira Izetbegovića i u distirktu, da li je to znak da je brčanska SDA ipak izdala,kaznila i okrenula leđa svom predsjedniku Stranke Demokratske Akcije – SDA, shodno činjenici da je sama stranka ostvarila veći rezultat od Bakira Izetbegovića U Brčko distriktu BiH.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version