Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

U Sloveniji podijeljene prve diplome dopunske nastave bosanskog jezika

0

Profesorica bosanskog jezika Jasmina Husarević je s učenicima pripremila bogat kulturno-umjetnički program U osnovnoj školi “Livada” u Ljubljani, u subotu, 3. juna, podjeljene su diplome bosanskog jezika prvoj generaciji dopunskog jezika u slovenskim osnovnim školama, saopćilo je Bosansko akademsko društvo u Sloveniji (BADS).

U saopćenju se navodi da je Ministarstvo za školstvo i obrazovanje Slovenije prvi put u historiji slovenskog školstva podijelilo diplome dopunske nastave bosanskog jezika za 165 učenika bh. porijekla.

Prva od 12 škola, koja je podijelila diplome dopunske nastave bosanskog jezika, učenicima porijeklom iz Bosne i Hercegovine, bila je osnovna škola “Livada” u Ljubljani. Profesorica bosanskog jezika Jasmina Husarević je s učenicima pripremila bogat kulturno-umjetnički program. Husarević je naglasila da je prezadovoljna odzivom roditelja i ozbiljnim radom učenika koji su, osim učenja jezika, naučili mnogo o kulturi, tradiciji i geografiji Bosne i Hercegovine.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Bosanskog akademskog društva u Sloveniji (BADS) Edvin Dervišević. BADS je i inicirao i proveo u djelo s Ministarstvom za školstvo republike Slovenije dopunsku nastavu bosanskog jezika u slovenskim osnovnim školama.

Dervišević je zahvalio roditeljima koji su upisali djecu na dopunsku nastavu bosanskog jezika, te posebno profesorici Husarević i njenim kolegama širom Slovenije.

Izvor:
Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version