Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

ZORAN KOKANOVIĆ,INA PAMUKČIĆ i ABDULAH ILJAZOVIĆ Osobe/Političari godine Brčko distrikta BiH prema izboru “TIMES.BA”

0

Redakcija portala “TIMES.BA” je izabrala OSOBE odnosno POLITIČARE godine 2020, te ovim putem svima želimo najljepše želje povodom nadolazeće 2021 godine.

OSOBE/POLITIČARI GODINE:

1. ZORAN KOKANOVIĆ

Rođen 8. 2. 1977. godine u Sremskoj Mitrovici. Osnovnu i srednju školu završio u Brčkom, Ekonomski fakultet u Doboju.
Uspješan preduzetnik. Trenutno zastupnik u SKUPŠTINI BRČKO DISTIRKTA BIH ispred SOCIJALISTIČKE POLITIČKE PARTIJE – SP.

Kokanović je ostvario do sada najbolji rezultat sa SOCIJALISTICKOM PARTIJOM -SP.

Kokanović je takođe stekao simpatije i postao još popularaniji javnostikada je nedavno na sjednici SKUPŠTINE BRČKO DISTIRKTA BiH izjavio sledeće:

“Predlažem gospođu SLOBODANK ĆURČIĆ to je dugogodišnji poslanik u Skupštini Brčko distirkta. Čini mi se da je četvrti mandat. Gost Brčko distirkta preko 20 godina i mi kao domaćini gosta moramo da počastimo. I evo sve što je dobila od Brčko distirkta u prethodnim godinama. Želim da je počastimo i mjestom gradonačelnika Brčko distirkta”

2. INA PAMUKČIĆ

Najmlađa ženska osoba iz reda Bošnjka u histroriji SKUPŠTINE BRČKO DISTIRKTA BIH.

Pamukčić je svojim političkim zalaganjem ostvarila izvanredan rezultat te stekla popularnost kao i predsjednica SAVEZA ZA BOLJU BUDUCNOST -SBB.

Pamukčić je takođe bila predložena u post izbornim pregovorima za prvu ženu koja bi obnašala funkciju gradonačelnce. Međutim zbog lobiranja STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE – SDA, za kandidata ESEDA KADRIĆA do toga nažalost nije došlo. Te je Brčko distirkt ostao bez prve gradonačelnice.

Pamukčićje takođe prepoznata po svom kvalitetnom i marljivom radu te vođenjem jedne velike političke partije jer obnaša i funkciju PREDSJEDNICE SBB-a u Brčkom.

3. ABDULAH ILJAZOVIĆ

Rođen 02.12.1995 godine u Brčkom. Osnovnu školu završio 2010 godine u Brčko distirktu BiH. Godine 2014 završio je KARAĐOZ-BEGOVU MEDRESU u Mostaru. Inače osnivač i predsjednik KMF Brčko distrikt a BiH.

Iljazović je prvi najmlađi zastupnik u historiji Skupštine Brčko distirkta BiH ispred stranke NAROD I PRAVDA -NiP. Ostvario je dobar politički rezultat na lokalnim izborima godine 2020.

Iljazović je pored popularne izjave “KOD MENE JE UVIJEK GRAM BIO GRAM” javnosti takođe poznat po provokativnim stavovima u svom prvom Skupštinskom zasjednanju. kada je izjavio sledeće

Pozdrav ljudi, pozdrav Kadriću
Kao i prijedlogom da se imenuje gradonačelnik Brčko distirkta iz reda Turske nacionalne manjine ALIJE DENJAGIĆA koji je ostao iznenađen,zatečen i zbunjen nakon ovog sarkastičnog prjedloga mladog zastupnika ILJAZOVIĆA koji je kazao “MISLIM DA JE VRIJEME DA SVI GLASMAO ZA GRADONAČELNIKA DA TO BUDE JEDAN TURČIN, KAKO BI POKAZALI DA NISMO NACIONALISTI.

Kompletnu situaciju sa SKUPŠTINE BRČKO DISTIRKTA pogledajte u prilogu ispod:

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version