Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

ESKLUZIVNO: Koncert grupe Hari Mata Hari koštao 53.050KM Vlada distrikta platila 4 muzička događaja ukupno 230.034KM u okviru manifestacije “BRČANSKO LJETO-SAVSKI CVIJET 2022”

0

Iako smo jutros objavili koliko je novčanih sredstava Vlada Brčko distirkta BiH izdvojila za tri muzička sadržaja, u međuvremenu saznajemo da je koncert grupe Hari Mata Hari koštao 53.050KM. Organizator ovog muzičkog sadržaja je “Udruženje građana “SINIJA” Brčko distrikt BiH” (Osnivači: Ilić Darko – Predsjednik, Dražen Malić i Boris Glišić)

Podsjećamo ukupna vrijednost ova četiri muzička događaja koštala je oko 230.034KM i to je jedna od rekordnih cifri organizacije neke manifestacije u Brčko distirktu BiH.

No kako nezvanično saznajemo a što se vodi kao javna tajna je da iza svega stoji politička partija HDZ i SDA Brčko distrikta BiH. Naime HDZ Brčko čini sastavni dio skupštinske većine ali i Vlade Brčko distrikta BiH. HDZ-u u distirktu pripada odjeljenje za Privredni razvoj,sport i kulturu na čijem je čelu šef odjeljenja Pero Gudeljević HDZ i Pododjeljenje za turizam, kulturu i sport kojim rukovodi šef Pododjeljenja Jakov Amidžić HDZ . Sve ovo moralo je da ide uz odobrenje Gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića koji je takođe i Predsjednik političke stranke SDA u Brčko distriktu BiH.

U priloženom dokumentu do kojeg je došla redakcija našeg portala “TIMES.BA” vidljivi su i drugi planirani događaji van manifestacije “BRČANSKO LJETO-SAVSKI CVIJET 2022”

Prema svemu sudeći očito je da su svima u Brčko distriktu BiH porasli apetiti i želja za konzumacijom “lahkih para” odnosno budžetskih sredstava Brčko distikta BiH, pogotovo ukoliko uzmemo u obzir da tržišna cijena svih ovih izvođača je skoro pa 50% manja nego što se naplaćuje u Brčko distirktu BiH. Primjerice provjerili smo da grupa Hari Mata Hari za jedan nastup u BiH iznosi između 12.000 do 20.000 KM a u distirktu je naplaćena 53.000KM.

Kao što smo i ranije naglasili u Brčko distriktu BiH sve je moguće…

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version