Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

EKSKLUZIVNO: Vlada Distrikta novcem građana platila Sergeja Ćetkovića 71.990KM, Hanku Paldum 40.000KM, Divanhanu 32.994KM i Rade Lackovića 32.000KM!

0

Redakcija portala “TIMES.BA” došla je u posjed dokumenta Gradonačelnika Brčko distrikta BiH odnosno “Odluke o izboru najpovoljnih ponuđača” kada je u pitanju organizacija muzičkih sadržaja povodom kulturno sportske manifestacije pod nazivom “BRČANSKO LJETO- SAVSKI CVIJET 2022”

Prema ovom dokumentu koji prilažemo javnosti ovo su prema ugovoru najpovoljniji izvođači:

LOT 1 – Usluga organizacije i realizacije koncerta HANKA PALDUM, u sklopu kulturno sportske manifestacije “Brčansko ljeto – Savski cvijet 2022” vrijednost ugovora sa uračunatim PDV-om iznosi 40.000KM u organizaciji AMS D.O.O. BRČKO (osnivači ?)

LOT 2 – Usluga organizacije i realizacije koncerta RADE LACKOVIĆ i gosti (Posavsko podmajevičko sijelo), u sklopu kulturno sportske manifestacije “Brčansko ljeto – Savski cvijet 2022” vrijednost ugovora sa uračunatim PDV-om iznosi 32.000KM u organizaciji NETIKS D.O.O. BRČKO (Osnivači Mendeš Andrija i Wieser Mostarac Marko)

LOT 3 – Usluga organizacije i realizacije koncerta DIVANHANA, u sklopu kulturno sportske manifestacije “Brčansko ljeto – Savski cvijet 2022” vrijednost ugovora sa uračunatim PDV-om iznosi 32.994KM u organizaciji RED LINE D.O.O. BRČKO (Osnivač Dragan Đurić)

LOT 34 – Usluga organizacije i realizacije koncerta SERGEJ ĆETKOVIĆ, u sklopu kulturno sportske manifestacije “Brčansko ljeto – Savski cvijet 2022” vrijednost ugovora sa uračunatim PDV-om iznosi 71.990KM u organizaciji HIT D.O.O. BRČKO (Osnivač Dragan Đurić)

Kao što je vidljivo u priloženom dokumentu cijene ovih događaja su jako visoke u odnosu sa informacijama koje imamo a to je da realne cijene ovih izvođača su puno niže na tržištu. Postavlja se pitanje zašto Brčko distrikt BiH uvijek plaća puno veće iznose ponuđačima od onih stvarnih na tržištu?

Takođe se pitamo da li je po zakonu i korektno da su na dva različita muzička događaja isplaćene dvije različite firme koje imaju istog odnosno jednog osnivača obje firme?

No očigledno je da je u Brčko distriktu sve moguće a sam Gradonačelnik Esed Kadrić vjerovatno vrlo dobro zna zašto je potpisao i odobrio ove interesantne ponude kao najpovoljnije.

No pitamo se da li će institucije Brčko distrikta BiH Tužilaštvo i Policija istražiti ove čudne i sumnjive ugovore i načine odabira iako je Pravobranilaštvo BD BIH odobrilo ove ponuđače te dala zeleno svijetlo da se ponuđači mogu proslijediti u daljnu zakonom proceduru. očito da za njih ništa nije bilo sporno.

Izgleda da Brčko distrikt BiH ima para za veselje ali ne i za Javno zdravstvo i sl. s obzirom da se veliki broj građana Brčko distrikta BiH žali na katastrofalne uslove u Javnom zdravstvu Brčko distrikta BiH kada su u pitanju higijenski uslovi,lijekovi i zastarjela medicinska oprema.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version