Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

BRČANKA MJESECA: Renata Trifunović

0

Naš portal je izabrao Brčanku mjeseca za mjesec JUNI, a ona se zove: Renata Trifunović 

Uradili smo kratki intervju sa Renatom u nastavku pročitajte šta je kazala za naš portal.

Kao uspješna vlasnica salona ljepote “Glow Beauty” u našem gradu, reci nam da li je ovo posao o kojem si maštala kao mala?

Ne, uopšte nikada nisam planirala da se bavim ovim poslom. Sve je krenulo spontano, ali talenat za šminkanje sam oduvijek imala. Kozmetika je nešto što me zanimalo još od moje trinaeste godine kada sam i počela po malo da se šminkam. Njega lica je također nešto što mi je oduvijek bilo rutina i nisam ni pomišljala da će to biti moj poziv, niti da će cijeli taj svijet ljepote postati ovako dominantan kao što je danas.

Završila si novinarstvo u Beogradu, čime si se dugo i bavila kod nas, prvo kao radio voditelj, a zatim i na našim lokalnim televizijama. Zašto si ipak promijenila poziv?

Mislim da je novinarski posao jako potcijenjen, slabo plaćen i novinari nisu slobodni da pišu i rade neovisno o strankama i to je jedan od razloga. Nisam se pokajala što sam napustila TV iako je novinarstvo bilo moja strast, jer volim da pišem.


Gdje vidite sebe za pet godina?

Vidim se i dalje u istom poslu, mada nikad se ne zna gdje me život može odvesti.

Šta je, po tebi, potrebno da bismo uspjeli u nekom poslu?

Prvo vizija, jer od nje sve počinje, zatim sposobnost, jer morate tu viziju nekako i sprovesti u djelo, a na kraju strpljenje da biste vidjeli plodove svog rada. Ako nema uspjeha, onda vjerovatno ne radite ono za šta ste rođeni. Smatram da svako ima neki talenat ili neki svoj fah i to treba da slijedi.

Koja je, po tebi, najvažnija stvar koju si naučila u školi?

Teško pitanje, jer većinu sam i zaboravila, davno je to bilo. Šalim se. Mislim da je to ipak poštovanje prema profesorima i učiteljima, nešto što bi današnja djeca trebalo da usvoje malo više.

Renata Trifunović – Foto: Darija Kašanski (Foto Đenka)

Recite nam jednu stvar o sebi koju ne biste željeli da znamo?

Uh, pa baš zato vam neću reći!

Koju ste knjigu posljednju pročitali?

Posljednja je bila knjiga Pisac kao profesija, japanskog pisca Harukija Murakamija, o njegovom ličnom putu i razvoju. Inače čitam kad god imam vremena, što nije baš često, ali tokom pandemije uspjela sam pročitati tri knjige.

Koje časopise čitate?

Ne čitam časopise, to mi je bilo zanimljvo dok sam bila tinejdžerka. Ne čitam ni novine.

Šta biste uradili kada biste dobili na lutriji?

Kupila bih sebi kuću negdje van grada u prirodi i uživala u miru. Možda novo auto i neko putovanje…


Ko su Vaši idoli?

Nemam idole, ali postoje ljudi kojima se divim, koji su postigli nešto veliko u životu, a tu spadaju mnogi umjetnici, sportisti, glumci, naučnici…


Šta radite u slobodno vreme?

Radim kućne poslove, kuham, gledam filmove, vježbam, čitam i bavim se slikarstvom.


Koja je Vaša najljepša uspomena iz djetinjstva?

Kada sam  dobila svog prvog psa, pulija. Obožavam pse.

Vaša poruka za čitaoce.

Mislim da ima mnogo mladih inteligentnih osoba u našem okruženju koji ne mogu da dođu do izražaja ili da se ostvare na pravi način, jer nisu dovoljno glasni ni prodorni. Moja poruka je da ne odustaju od sebe i da se ne sklanjanju gorima koji zauzimaju njihova mjesta.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version