Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

LAŽNI PATRIOTIZAM: Alijinom slikom do profita, Jasmin Mulahusić na svojoj web stranici zarađuje vrijeđanjem novinara,političara i SDA oponenata!

0

Jasmin Mulahusić, internet jurišnik radikalnih stavova bliskih Stranci demokratske akcije (SDA), a koji je bio uhapšen je 04.09.2021 na graničnom prijelazu kod Bosanskog Broda prilikom izlaska iz BiH, zbog krivičnog djela širenja nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti, ponovo je u centru pažnje. Iako je prije nekoliko mjeseci njegovu kuću u Luksemburgu pretresala Policija Luksemburga uz nadzor jednog od najboljih tužilaca Tužilaštva BiH gospodina Olega Čavke gdje su se Mulahusiću izuzeli predmeti koji mogu poslužiti kao materijalni dokaz i protiv kojeg se vodi sudski proces pred Sudom BiH. On je i dalje nastavio po starom kada je u pitanju vrijeđanje i targetiranje BH političara,novinara i drugih oponenata SDA čime vjerovanto ponovo širi nacionalnu,rasnu i vjerksu netrepeljivost.

No s obzirom da je nakon pretresa njegove kuće u Luksemburgu društvena mreža “FACEBOOK” obrisala sve njegove naloge i blokirala ključne riječi njegovog imena “JASMIN MULAHUSIĆ”, što je usljedilo prema prema našim izvorima upravo zbog izvještaja vlasti Luksemburga. On je ipak nastavio da djeluje sa profila pod drugim imenom “YASMIN MULAHUSEIN”. No kako se spekuliše naš izvor tvrdi da postoji mogućnost da Mulahusić koristi ime koje mu je upisano u dokumente nekog drugog pasoša pored pasoša BiH. No kako izvor tvrdi uskoro bi mu trebao biti obrisan i zabranjen i taj profil sa društvenih mreža zbog istog razloga kao i ranije.

On je prema svemu sudeći predvidio da bi moglo doći do brisanja njegovog Facebook naloga pa je u međuvremenu osnovao,kreirao i pokrenuo svoju web stranicu sa web adresom naziva”www.mulahusicjasmin.com”, odakle je nastavio sve po starom kada je u pitnau targetiranje i stavljanje mete na čelo političara,novinara i SDA oponenata.

Web stranica Jasmina Mulahusića – mulahusicjasmin.com

No uvidom na njegovu web stranicu (https://mulahusicjasmin.com) vidljivo je da on uz svoj pokušaj patriotskog dokazivanja odnosno tekstovima kojima vrijeđa pojedince odnosno ugledne ljude, privlači pažnju radikalnih istomišljenika. No da stvar bude još interesantnija on ipak na osnovu svog pisanja ima za cilj profititiranje od svojih tekstova. Analizirali smo njegovu web stranicu i primjetili sasvim slučajno na tekstu sa fotografijom prvog Predsjednika Republike BiH i osnivača SDA rahmetli Alije Izetbegovića, pored njegove slike stoji i reklama za usluge koja svojim izvorom vodi do pretplatničkog računa sa adrese Google Ad Sense.

Google Adsense je usluga koja korištenjem na web stranicama ostvaruje profit ukoliko osoba pogleda reklamu koja bude plasirana ili klikne na nju. Reklama se obično plasira u sredini teskta ili sa strane kako bi očitala čitaoce a vlasniku web stranice računala profit koji se kasnije prebacije transakcijom google.com na privatni račun vlasnika usluge koji bi u ovom slučaju trebao biti upravo Jamsin Mulahusić.

Web stranica Jasmina Mulahusića – mulahusicjasmin.com na kojoj je uočljiva reklama Google Ad Sense

Očigledno je da i patriote više nisu iste jer na kraju sve se zasniva na profitu odnosno ličnom interesu pa kada je i u pitanju predstavljanje velkim Bošnjacima i patriotama.

No agonij nema kraja takođe smo otkirli još jendu stvar. Među reklamama sa strane pored reklame servisa “Google AD SENSE” vidljiva je i reklama portala ISTRAGA.BA,SAFF.BA i HAYAT TV.

No ono što je takođe interesantno je da Mulahusić na svojoj stranici među reklamam ili sponzorima nije naveo sedmični list i portal STAV.BA čiji je urednik Filip Mursel koji vrlo česta lajka i time podržava Mulahusića u njegovim objavama koje su obično vrijeđanje časnih ljudi,novinara i SDA oponenata. No ipak STAV.BA smo pronašli na web stanici Mulahusića pod kategorijom “KOLUMNE” što je vidljivo na fotografiji ispod. Naapominjemo nakon pisanja našeg portala “times.ba” o Jamsinu Mulahusići i kritikama SDA, portal stav.ba odnosno sedmični magazin “STAV” osuo je paljbu po našem portalu times i novinarima našeg portala plasiravši netačne i neprovjerene navode u svojim tekstovima bez ikakvih materijalnih dokaza ali i činjenica.

Web stranica Jasmina Mulahusića – mulahusicjasmin.com

S obzirom da Mulahusić na svom FB profilu drugog imena često objavljivao informacije koje prve nakon njega ili prije njega objavi portal ISTRAGA.BA koja je se povezuje sa novinarom Avdom Avdićem, postavlja se pitanje da li i Mulahusić piše tekstove za isti portal ISTRAGA.BA ili je samo jedan od izvora? Ili ipak Mulahusić pokušava reklamom istrage da stvori sliku javnosti kako je on dio radnog istraživačkog tima portala ISTRAGA.BA, SAFF.BA i Hayat TV koja je jedina u BiH kao gosta u svom programu ugostila online Mulahusića nakon pretresa njegove kuće u Luksemburgu.

Web stranica Jasmina Mulahusića – mulahusicjasmin.com
Web stranica Jasmina Mulahusića – mulahusicjasmin.com na kojoj je uočljiva reklama Google Ad Sense

Napominjemo protiv Mulahusića je takođe u ranijem periodu podignuta optužnica u jednoj zemlji koja je članica Europske Unije za učestovanje u preprodaji oružja terorističkim grupama bliskim Al-Kaidi i napadom na policajca o čemu smo ranije i pisali gdje postoji i presuda da je iste oslobođen na osnovu vještačenja neuropsihijtra koji je procjenio da je Mulahisić u svojoj glavi bio u zabludi jer je mislio da preprodajom oružja pomaže svojoj braći u BiH koje je snašao nesretni rat u periodu (1992-1995). On je tada oslobođen optužbi jer je uzeto u obzir da je tada imao tek 18 godina.

Web stranica Jasmina Mulahusića – mulahusicjasmin.com na kojoj je uočljiva reklama Google Ad Sense

No kada je njegov slučaj koji se vodi pred sudom BiH u pitanju još uvijek se čeka odluka suda BiH, no prema svemu sudeći on se nije opametio i dalje je nastavio po starom. No ovaj put je bio neoprezan i svima prikazao da se lažni patriotizam za BiH, Bošnjake i SDA isplati jer se od toga može i profitirati.

No što je takođe interesantno Mulahusić je prije nekoliko dana napravio fotografiju na kojoj je trenutni Predsjednik SDA Bakir Izetbegović prikazan kao bot odnosno “Agent Smith” iz popularnog filma “MATRIX”. Predpostalvjamo da je time Mulahusić predsjendika SDA htio prikazati kao pobjendika no kako se čini Mulahusić očigledno nije nikada ni pogledao film “MATRIX” i njegove nastavke jer da jeste znao bi da taj isti “Agent Smith” sa kojim je uporedio Bakira Izetbegovića na kraju filma ne zavrsava pobjedom već urušavanjem sistema odnosno simulacije Matrix-a čiji naziv film i nosi “Matrix”

Facbook profil Yasmin Mulahusein koji Mulahusić koristi za svoje gnusne objave

No kada je Brčko distrikt BiH u pitanju Mulahusić je često Gradonačelnika Brčko distrikta BiH hvalio i reklamirao te predstavljao javnosti kao Gradonačelnika, Efendiju ili Hodžu koji uči u džamiji gdje je evidentno pokušao Političku funkciju povezati sa Religijom s ciljem dobijanja političkih simpatija religioznih ljudi odnosno Bošnjaka Mulsimana i drugih Muslimana iz BiH ali iz reda drugih narodnosti ili nacionalnih manjina.

Objava sa obrisanog Facebook naloga Jasmina Mulahusića

Za “Times.ba”: Galileo Davinci

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version