Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Gimnazijalci i danas bojkotoju nastavu, pridružile im se i ostale srednje škole!

0

Gimnazijalci srednje škole VASO PELAGIĆ i danas bojkotuju nastavu ali danas u još većem broju. Prema informaicjama naših izvora danas se na nastavi nije pojavilo 15 odjeljenja oko 320 učenika ove škole.

Sličan potez su napravili i učenici srednje TEHNIČKE škole kome su se pridružili i učenici srednje EKONOMSKE škole Brčko distrikta BiH.

Napominjemo da su upravo đaci srednjih škola prvi pokrenuli ovu inicijativu sa ciljem sprječavanja infekcije virusa COVID-19 , gdje su pokazali ujedno da mnogo bolje i brže razmišljaju od Šefa odjeljenja za obrazovanje, političara u vlasti i Skupštini Brčko distrikta kao i kriznog štaba.

Stoga molimo javnost da ne nasjedaju na iskorištavanje hrabrosti naše mladosti odnosno učenika. Koje serviraju pojedini politički lideri koji čine vlast sa ciljem reklame u predizborne svrhe.

Nadamo se da će krizni štab shvatiti da iza ovih učenika stoje i roditelji a i uplašeni nastavnici. Uplašeni nastavnici koji zbog političkog sistema kakav jeste ne smiju da se oglase. Ovom prilikom pozivamo i prosvjetne radnike da zanemare prijetnje i strah te da USTANU , PODRŽE SVOJE UČENIKE I GLASNO KAŽU ISTINU I ONO ŠTO IH BOLI!

NE DOPUSTITE DA VAŠE KOLEGE I UČENICI OBOLJEVAJU I ISPAŠTAJU ZBOG NEOZBILJNOSTI VLADAJUĆE VEČINE BRČKO DISTRIKTA BIH.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version