Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

AUDIO ZAPIS: Roditelji ubijenog Edina Zejćirovića izbačeni iz suda u Brčkom

0

Po optužnici Tužilaštva Brčko distrikta BiH, koja Suana HalilovićaSamida ŠabanovićaNihada Hukića i Suvada Djedovića tereti da su da su 17. novembra prošle godine oteli i na svirep način lišili života Edina Zejćirovića, danas je u Osnovnom sudu u Brčkom otvoren drugi pretres u ovom slučaju.

Pretresu su danas prisustvovali, između ostalog, i roditelji ubijenog Edina – otac Enver i majka Senada – ali su ubrzo odstranjeni. Svoju reakciju u povodu današnjih dešavanja na Facebook grupi Pravda za Edina objavio je njegov otac Enver, koji je kazao da je današnji potez zaposlenika navedenog suda jednostavno nedopustiv.

“Ja, kao oštećeni roditelj Ede, danas sam na drugom pretresu odstranjen sa suđenja. Mi kao roditelji smo izbačeni sa suda. Šta vi mislite, da li je to realno i ispravno da mi kao roditelji ne možemo prisustvovati, a pri tome smo samo posmatrali suđenje bez ometanja. Šta vi mislite na ovo, da li je sud upravu da nas odstrani s pretresa i cijelog suđenja? Ne želim da omalovažavam sud i sudiju, samo tražim vaše mišljenje da li je to uredu”, zapitao se Enver Zejćirović, otac ubijenog Brčaka.

S druge strane, iz Osnovnog suda Brčka distrikta su kazali kako su postupili po zakonu.

U nastavku vam prenosimo tekst iz FACEBOOK grupe PRAVDA ZA EDINA od osobe koja je bila prisutna na sudjenu a u prilogu iz iste grupe prenosimo snimak posta sa sudjenja u trenutku kada je sudija nalozio da se iz sudnice odstrani EDINOV otac:

Pošto me mnogo vas pita “sta se zapravo desilo na suđenju”, jer sam bila prisutna
Pa da ne piisem svakom pojedinacno

Ovako cu.

Edin brat i otac su sjeedili do mene, nisu ometali suđenje.Sudija je odjednom rekao da oni moraju napustiti sudnicu. Nakon cega je Edin otac ih pitao ” zasto” nisu odgovorili, nego su ga ajmo reci “uhvatili” ispod ruku i izbacil. Posle takođe su izbacili majku.
Izasli smo vani, cekali da ih izvedu, prvog su izveli Suana koji je provocirao i dobacivao, nakon cega smo reagovali. Suan krece na Edinog oca i brata.

Majka ih zeli samo pogledati u lice, ali su svi policajci izasli i odgurivali nas. Na Edinu majku je islo 5 policajaca, ja kao prisutna uz roditelje. Zatrazila sam da puste ih da ih pogledamo nakon cega su rekli “zasto gosp napadate sluzbeno vozilo”.

Nisam napadala vase vozilo, branila sam maajku koju ste odgurivali skupa s mnom.

Vas 5 ili vise na nas dvije koje samo zele ih pogledati, a nismo imali u rukama nista pa da su mogli navesti da smo ih napali.
Nisam sig da li je neko zadobio povrede od nas koji smo bili.
Sve nam je jasno danas bilo.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version