Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Pogledajte za šta tačno služe RESPIRATORI i koju odgovornost predstavljaju kod pacijenta zaraženim sa virusom COVID-19!

0

U Bosni i Hercegovini još uvijek traje skandal u vezi uveženih beskorisnih RESPIRATORA koje je uvezla firma SREBRENA MALINA u vlasništvu Fikreta Hodžiča. Ova afera takođe predmet je istrage SUDA u BiH gdje se trenutno čeka odluka istog gdje je tužilaštvo BiH predložilo jednomjesečni pritvor za aktere predmeta RESPIRATORI.

U predmetu su optuženi FADIL,NOVALIĆ, FAHRUDIN SOLAK i FIKRET HODŽIČ.

Komisija za utvrđivanje kvaliteta zaključila je da su respiratori koje je FBIH nabavila preko firme SREBRENA MALINA beskorisni jer se koriste samo u hitnim slučejvima a pretezno su stacionirani u vozilima hitne pomoći i kao takvi pacjenta ne mogu dugoročno držati u životu jer su namjenjeni samo za transport do odredišta gdje bi pacijent bio prebačen na prave RESPIRATORE koji mogu dugoročno održavati pacijenta u životu.

Za one koji ne znaju koja su uloga i funkcija RESPIRATORA mi ćemo pokušati objasniti skraćeno.


Priključak na RESPIRATOR pacijenta je jako bolan. Kada se pacijent priključi na pravi RESPIRATOR okrenut je da leži na prsima i duboko u ždrijelo se postavi cijev i tu ostaje dok pacijent ne počne normalno da diše ili dok ne premine.

Kako to izgleda kada je u pitanju pacijent zarežen sa COVID-19 pogledajte na videu i fotografiji kako bi ste shvatili ozbiljnost afere RESPIRATORI i zbog čega su akteri afere odgovorni.

Tu se ne radi samo o milijonskim novcima nego o pitanju života ili smrti čovjeka kome je RESPIRATOR potreban!

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version