Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

OLEG ČAVKA JEDAN OD NAJPERSPEKTIVNIJIH TUŽILACA BIH KOJI SVOJIM PROFESIONALNIM PRISTUPOM NAŠU ZEMLJU VODI KA EUROPSKOM PUTU

0


Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine (BiH) Oleg Čavka rođen je 1968. godine u Sarajevu, gdje je diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

U Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu zaposlio se 1999. godine. U ovoj instituciji obavljao je poslove pripravnika, stručnog saradnika, sekretara, glasnogovornika, a 2005. godine je imenovan za tužioca.

Tužilačku karijeru 2010. godine nastavlja u Tužilaštvu BiH. Imenovan je za tužioca Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, a trenutno je i rukovodilac Odjela za međunarodnu pravnu pomoć.

Živi u majčinoj kući i nije vlasnik nekretnina.

Slobodno možemo zaključiti da je tužilac Oleg Čavka jedan od primjera kakav bi tužilac trebao biti u svom profesionalnom poslu što se može zaključiti i po priloženoj skromnoj biografiji.

Napominjemo da predmeti koji su usmjereni za suzbijanje korupcije,trgovine ljudima,terorizma, govora mržnje, nacionalne netrepeljivosti i sl. su jedini siguran put koji našu državu može voditi ka vratima Europske unije.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version