Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

ISTINA O POLITICI I POLITIČARIMA U BiH OD 1990-TE DO DANAS!!

0

Politike koje su u proteklih 30 g. skoro uništili BiH državu i sve politički nepodobne građane u BiH. Te politike su uzrok stradanja grđana BiH države od 1990-te do danas. Te politike su i danas na vlasti.

Te politike prikrivaju i skrivaju svoja zlodjela, uzajamno se optužujuċi i prebacivanje vlastite odgovornosti na svoje partnere u vlasti. Na taj način manipulišu građanima u vlastitoj borbi za lični interes, opstanka na vlasti, štite i prikrivaju svoje zločine i svoje zločince. Svaka ta politika koristi žrtve stradanja građana BiH, za opstanak na vlasti i uništavanje svih nepodobnih koji žele normalan ljudski građanski život građana BiH, a da paradoks bude kompletan te politike u dogovoru uništavaju nepodobne svaka u svom narodu, koje navodno štite i zastupaju.

Te politike zapošljavaju samo podobne koji izvršavaju njihove zadatke, dok za stručne poštene i pravednje ljude nema mjesta ni u jednom segment društva, a kamoli na političkoj sceni. Do pojave Platforme za Progres na Političkoj sceni u BiH, imali smo na stotine političkih stranaka čije su ideologije i vizije ličile kao jaje jajetu, zasnovane samo na etnickoj pripadnosti. Što u obrazloženju i objašnjenju znači da nisu imale ništa relevantno, realno ostvarivo u svojim programima izuzev :etno-nacionalizma. Lažne ugroženosti, praznih obeċanja, neustavnih referenduma, kojima su manipulirani svi građani.

Imali su retoriku mržnje medju građanima, negiranje suvereniteta države, imali su retoriku deklarativne borbe: svoje narode, za građane i državu, svoje toreve nazivali državama. Negirali suverenitet Brčko Distrikta kao jedinog grada pod ingerencijama suverenesti drzave BiH, u Brčkom protiv ustavno nametnuli svoje etno-nacionalizme kao etiku i pravo.

Imali su retoriku kojom su obmanjivali čak i svoje članova, a ulazili u sve structure vlasti bez ikakvih realnih, privredno razvojinih projekata, sa jednim jedinim ciljem da štite i čuvaju svoje pozicije, da raspolažu sa kompletnim kapitalom države, kojeg trenutno u privatnim rukama imala samo 3 čovjeka. Plaċali su i zapošljavali podobne, a u nedostatku strucnosti dijelili su im diplome visoko obrazovnih ustanova, koje su predhodno otvorili upravo za svrhe izdavanja lažnih diploma svojim podobnim članovima Klimoglavcima, čija je znanja i dužnosti bila da klimaju glavom i da dižu ruku odobravanja na svaki prijedlog koji bi došao od njihovih poglavica.

Mijenjali su zakone, prilagođavajuċi iste onima koji su podobni da bi njih postavljali na odgovorne rukovodeċe pozicije, preko kojih su pljačkali sve nas. 25.g od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, sve do pojave Platforme za Progres nije postojala istinska opozicija koja je htjela i smjela da izvede građane na proteste, da zahtijeve građana usmjeri ka svim odgovornim institucijama i pojedincima kako u državi tako i van države (Evropskim I svjetskim) institucijama.

Niko od tih samozvanih opozicionara ni nakon 10 g od pravosnažnosti presude suda za Ljudska i građanska prava nije organizovao ni najmanji skup sa zahtijevom sprovođenja tih presude. Što je više nego jasan dokaz da svima njima odgovara podjela društva i države BiH na samo jednoj osnovi.

Osnova svega je da ta ista 3 čovjeka sa svojim nasljednicima vječno vladaju nad građanima BiH i nad svim resursima države BiH. Oni nemaju ni vjere ni nacije. Njihov Lažni patriotizam je sredstvo da od građana naprave poslušne robove, da zaduže državu i građane do te mjere da ċe dug biti toliko velik pa ni gruntovne prodaje države neċemo biti oslobodjeni dijela duga. Imajuċi sve ovo u vidu, Platforma za Progres sa svojim programom i vizijom je možda posljednja šansa za BiH i sve nas da krenemo ka boljoj, bezbjedninoj, pravednijom i prosperitetnijoj buduċnosti.

Ja sam svoje ideale, prnašao u programima i vizijama Platforme za Progres, u želji da iza sebe ostavim pozitivan trag na sve građane i buduċe generacije, priključio sam se Platformi za Progres, jer ne želim da svoj život završim, a da nisam bar pokušao da svima nama bude bolja, sretnija i prosperitetnija buduċnost kako u mom rodnom gradu Brčko, tako i mojoj jedinoj državi BiH među mojim Bosanskim ljudima.

 

Piše: Ševal Memiċ

 

 

 

 

 

 

Napomena:  Sadržaj svih autora koji pišu za portal TIMES.BA snose isključivo autori, odnosno pošiljatelji. 

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version