Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

NASTAVAK U PONEDJELJAK Prekinuta sjednica Predstavničkog doma FBiH o aktivnostima Vlade

0

Online sjednia Predstavničkog doma FBiH je prekinuta, a nastavak zakazan za ponedjeljak u 11 sati, s tim da će mjesto održavanja biti poznato naknadno.

Zastupnici u Predstavinčkom domu Parlamenta FBiH trebali su na 10. vanrednoj sjednici raspravljati o aktivnostima Vlade FBiH tokom stanja nesreće, javnim nabavkama i prijedlogu mjera, piše Patria.

Međutim, prije rasprave o tački dnevnog reda, raspravljalo se o održavanju online sjednice, umjesto regularnog zasjedanja.

Šef Kluba SDP-a Damir Mašić prigovorio je zašto sjednica nije bila održana ranije, uz pitanje što nije uzeta sala Doma mladih.

“Mi danas raspravljamo online, a kafane, ne bašte, kafane pune, trgovački centri… Mi smo jedini u Evropi koji online zasjedamo, općinska vijeća i Državni parlament zasjeda normalno, samo mi online. Došlo je vrijeme da raspravljamo o svemu što je Vlada FBiH uradila”, kazao je Mašić.

Predsjedavajući Doma Mirsad Zaimović odgovoiro je da je svaki put u zakazivanju sjedncia konsultovao Kolegij.

“Vi ste izašli minut do 12 s amandmanima i kao heroj da možemo raditi. Sad ću predložiti da koliko sutra održimo sjednicu i pozovemo zastupnike. Svaki put sam bio spreman da radimo ovdje, ali nisam bio spreman da imamo klaster “Parlament”, rekao je Zaimović.

Nakon više rasprava i replika, te razmatranja da li nastaviti sjednicu ili pronaći uslove za “normalno održavanje”, data je 10-minutna pauza, na kojoj će Kolegij razmatrati ponuđene prijedloge.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version