Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Ganjali se oko stolova dok se Poglavica smijao, gledao i pio šaku tableta za smirenje!

0

Natalija se žalila kako se smorila za vikend u Bijeljini jednostavno kaže sve je postalo isto ona bi na egzotična putovanja no jednostavno morao sam joj kazati da za to još uvijek nije vakat. Shvatila je to, nije bila ljuta ali joj nije bilo pravo što sam se tako ophodio prema njoj.

Uzalud svemu nagovorio sam je kao i uvijek, da mi ugovori sastanak sa svojom dobrom prijateljicom. Njena prijateljica mi je bila strateški jako bitna, jer prijateljici su joj bila vrata svugdje širom otvorena. Cijena toga bila je da joj brata zaposlim preko bare. Nije problem rekoh, okrenem par brojeva starih avantura i par poznanika i gle pored posla zbog certifikata o poznavanju stranog jezika dobit će i papire za 6 mjeseci bez komplikacija.

Naš kontakt je morao ostati u strogoj tajnosti izgubila bi posao i ona i njen muž kada bi neko saznao za naš kontakt. Bila je sve ono što mi treba možda i jedno od najjačih oružja koje sam posjedovao. Ulazila je često u psihu ljudi svojim šarmantnim tihim i nježnim glasom uz neodoljivi osmjeh.

Njenog muža smo poslali na zadatak. Njen muž je imao kuma unutra a on bi čekao u autu vani i posmatrao. Na kraju kada smo sve sumirali kum nam je ispričao da je nova grupa predstavnika protestanata bila na sastanku s poglavicom. Bio je to potez koji se nije očekivao. Par protestanata bilo je infiltrirano kao poglavicini igrači. Oni su navlačili naivne da se sastanu kako bi neke stvari bili mnogo jasne ukoliko dođe do odlaska poglavice sa svog trona.

Krenulo je natezanje ovaj jedan je poveo na konsultacije braću, dajdžiće i amidžiće koji su ga savjetovali i ubjeđivali uz Bissmilah da ipak on ide s poglavicom. Ostali su navijali da im zastava ostane tamo gdje je uvijek bila i da bude cementirana tamo. Ostala je crvena zastava sa petokrakom da se vije iz tog preduzeća.

Problem je bio što upravo ta pozicija pripada partiji a ne pojedincu, nisu mogli da se dogovore oko graditeljstva hoćel ovom ili onom pripasti. Krenuše verbalne razmjene riječi udaranje šakama od sto. Svi su bili u odjelima no ovaj što je bio u trenerci najviše je kuhao sa strane neki su nijemo šutili ali novalije se posvađaše.

Poglavici se svidjele ove tenzije te je onako umoran i iscrpljen počeo pomalo i da uživa u njihovom prisustvu. Njegovi kapci su pali kao Kerep kada je pao od Mionice na utakmici sa 3:0 kada je Ahmo pogodi prečku u 10 sati ujutro pa su djeca u 17 sati govorila u tom vremenu da se prečka još uvijek trese od Ahminog udarca. Krenula je svađa skočili su i krenuli jedan drugog da ganjaju oko stola. Poglavica je uživao i posmatrao ih osjećao se ponovo bitnim smijao se dok je istovremeno gutao šaku tableta za smirenje. Sve je podsjećalo na film Emira Kusturice “CRNA MAČKA CRNI MAČOR”

Rusvaj je nastao stoljanci umazani flekama čaja od kamilice. No neki su bili i prehlađeni vjerovatno su se međusobno sada svi i pozicija i opozicija zarazili virusom Korona. Upravo zbog toga stvari bi mogle biti prolongirane. I upravo zbog predikcije virusa korona Hećim voditelj reče da neće staviti svoj potpis dok se ne izađe iz karantena. Mrkalj je zadužio Majora da ih testira te da nastave s rušenjem poglavice kada više ne budu pozitivni.

Major je sjedio u hotelskoj sobi i slušao preko kratko dometne FM frekvencije cijeli razgovor. Bubice su postavljene u poglavicine gaće brenda Calvin Cléin koje mu je Frida kupila u Tuzlanskom City-u jednog vikenda dok su bili u šetnji i shopingu.

Majoru bi uši pištale kad god bi se ovaj počešao po međunožju. Ali ne što ga svrbi već čisto iz kurtuazije da pokaže majoru ko je glavi penga. Mozak cijele ove operacije nije bio poglavica bio je to Mrkalj koji je sve ove dane paralelno sa ovim Fridu slao na prvi sprat benzinske Pumpe “Tiffa” ona je preko jednog Srbina pokušavala ispeglati Mela Mionix ali i ugraditi ženu po imenu “VOLJA” na graditeljhsku pozicijhu na neki način jer bila je to stara Mrkaljeva sigurica. Opće poznato je bilo da Mrkalj u kriznim momentima postavlja strateški svoje sigurice na pozicije te ih uvaljuje kako bi štitili njegove tragove ali i kajmak koji bi kupio.

Ostaše razbacani stolovi i predstavnici protestanata u jednom trenutku Poglavica reče svoje uslove za koje će prodati 5 predstavnika zelenog kadra zbog svoje lične koristi, ustade i izađe na sporedni izlaz sjede u svoje auto i ode kući na spavanje.

Natalija i njena prijateljica zaključiše jedno a kum je sve snimio na kasetu “Poglavica pada bez dileme ali ostaje ugrađen u ime Mrkalja, slavlje uskoro kreće.”

Kum prebaci snimak na usb i dostavi mi e-mailom nisam ni čekao trena odmah sam u kasne sate poslao za Sarajevo.

Zavlada tišina a bubice koje je kum postavio prestadoše da zuje zbog praznih baterija jer su radile u punom kapacitetu zbog loše akustike nove lokacije sastanka, kum ih zamjeni.

No u mračnoj tihoj sobi gdje deka konjara nije mirovala u neko doba dok su svi spavali iz gaća poglavice zapištaše one bubice…

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version