Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Saopštenje za JAVNOST: Jusufović Hajrudin-Belja

0

Na e-mail adresu našeg portala TIMES.BA stiglo je saopštenje za javnost Jusufović Hajrudina-Belje

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Uvaženi šefe!

U vašem saopštenju izjavili ste da se Vi i SBB ograđujete od izjava mojih u objavljenom saopštenju u vezi ponašanja predsjednika Skupštine.

Pitam se zašto!

Ja Jusufović Hajrudin nisam narušio kodeks ponašanja javnog službenika na sastanku u skupštini, nisam ja psovao javne službenike i zakon, a vi to odlično znate ko je to uradio, a ako ste zaboravili pročitajte šta ste zapisali u svom notesu sa tog sastanka. Ako se bojite „Sile“ – Strahovlade“  to je vaš lični problem, ta vremena su prošla. Recite građanima i meni od čega se Vi i stranka SBB-a ograđujete.

Šefe!

Ovo je 21. Vijek, zemlja u kojoj vladaju zakoni demokratije tako da svaki građanin može da iznese svoje mišljenje o nečemu ili nekome, što je jedno od osnovnih ljudskih prava.

Vi vrlo dobro znate šta i na koji je način je prošao predsjednik SBB gosp. Fahrudin Radončić i ostali u politički montiranim procesima i klevetama od političkih konkurenata i sve ih fala Bogu dobio i sačuvao čast, obraz i dignitet stranke koju vodi, koji se zalaže i istrajava za provođenje zakona demokratije, što u statutu SBB-a pod jedan stoji.

Ja nisam djelovao mimo statuta stranke, dapače ja sam na sastanku branio profesionalnost i zakonitost rada kadrova i dignitet SBB-a od osobe koja se miješa u rad izvršne vlasti, što smatram da je nezakonit rad.

To isto na lokalnom nivou u Brčkom ima dosta primjera, najbolji primjer sam ja Jusufović Hajrudin-Belja koji sam prošao golgotu nekoliko montiranih procesa. Sudski organi bez tužilaštva su visoko profesionalno i nezavisno donijeli presude da nisam kriv, da sam čist kao „Suza“, da sam sačuvao obraz i čast kako sebe tako i moje porodice, prijatelja na moju sreću, a na nesreću zlobnih i zavidnih ljudi.

Šefe!

Moj rahmetli babo, fizički radnik, nepismen i majka domaćica takođe nepismena, odgajali vaspitavali i školovali nas petero djece veoma teško, ali su nas učili da radimo i živimo pošteno od svog rada, da poštujemo ljude pogotovo starije. Djelo njihovo smo nas petero djece koji imamo svoje porodice i neka im je vječni rahmet i vječno hvala.

Šefe!

Ljudi se razlikuju po dobrim djelima što su učinili i čine, a ja i moja porodica učinili smo i činimo dosta dobrih djela za grad, za BiH, za moju Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru, Kosovo i Vojvodinu, zato nas Bog i Allah čuva i nagrađuje, a druge koji se bave prljavim poslovima kažnjava, pogotovo licemjere.

Šefe !

Svaki čovjek ima mane i vrline, čini greške u svom radu i životu, normalno da i ja imam mane i vrline i greške u svom radu, čega sam ja svjestan i nastojim da što manje grešaka u svom radu učinim. Moje mane nisu zlonamjerne protiv bilo koga, to sam ja dokazao dosada, ali nikada nisam bio „Poltron“ . Čovjek-Insan koji ne misli svojom glavom, nema svoje mišljenje i stavove je „Mrtav“ čovjek“, on nije živ.

Šefe !

Ovo nije zemlja Sjeverna Koreja pod vodstvom Kim-a, Rumunija pod vodstvom Čaušeskog, Albanija pod vodstvom Envera Hođe, odlično znate kakvi su režimi u tim zemljama bili, a i sada.

Šefe !

Očekivao sam od Vas da me lično pozovete i saopštite Vaše saopštenje za javnost, a pogotovo od rukovodstva SBB-a, jer ste vi to rekli o ograđivanju mojih stavova, što je ljudski prije svega u ovoj našoj lijepoj BiH za koju sam ja i moja porodica dosta dali i borili, a ne za onakve države koje sam ranije nabrajao i naveo.

 

 

S velikim poštovanjem !                                                    Jusufović Hajrudin-Belja

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version