Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Vlada Distrikta usvojila informaciju o projektima prekogranične suradnje

0

Vlada Brčko distrikta BiH na sjednici održanoj u srijedu usvojila je Informaciju o aktivnostima uspostave prekogranične suradnje s Regionalnom razvojnom agencijom SREM iz Srijemske Mitrovice, a koja se tiče apliciranja za dva projekta.

Predstojnik Odjela za europske integracije i međunarodnu suradnju Miroslav Geljić upoznao je članove Vlade kako se radi o projektu održivog upravljanja vodama u prekograničnom području na temelju kojeg bi, ako bude prihvaćen, Brčko dobilo vozilo za čišćenje kanalizacije vrijednosti 90.000 eura, te o projektu koji se odnosi na uređenje interijera i eksterijera Ekonomske škole u Brčkom, a koji se tiče poboljšanja energetske učinkovitosti.

U vezi ta dva projekta Vlada Distrikta imenovala je tročlane projektne timove.

Brčanska Vlada danas je imenovala i tročlano Povjerenstvo za utvrđivanje načina odvojenog prikupljanja otpada na području Distrikta.

Na sjednici je jednoglasno usvojena Odluka o određivanju kontakt-osobe za prihvat međunarodne pomoći u BiH uime Vlade Distrikta, a također je usvojeno i Izvješće o radu Povjerenstva za vrijednosne papire Brčko distrikta BiH za 2019. godinu.

Vlada je prihvatila Zaključak o naknadi članovima Povjerenstva za utvrđivanje tehničkih i stručnih uvjeta za osnivanje i rad staračkih domova.

Nakon završetka sjednice Vlada je održala izvanrednu sjednicu tijekom koje je odobrila Program utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za zdravstvo JZU “Zdravstvenom centru Brčko” Brčko distrikt BiH, za razdoblje od 1. travnja do 31. prosinca ove godine u visini od osam milijuna maraka, te je prihvatila objedinjenu Informaciju o nabavi CT uređaja i proslijedila je brčanskom parlamentu na razmatranje, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version