Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

FIJASKO TUŽILAŠTVA BRČKO DISTRIKTA BIH: Osnovni i Apelacioni Sud odbili da potvrde optužnicu protiv Dedeića,Ilića,Delića i Mustafića u predmetu “SISTEM” !

0

Kao što smo ranije i pisali u proteklom periodu, dana 29.03.2023 . godine Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv direktora zavoda za planiranje,projektovanje i izgradnju Brčko distrikta BiH Ismeta Dedeića ,Ante Ilića zamjenika direktora Zavoda, Bojana Delića i Azura Mustafića u predmetu “SISTEM” zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja ili ovlasti.

Redakcija portala “TIMES.BA” nezvnaično saznaje da je Tužilaštvo Brčko distrikta BiH već 30.03.2023. godine Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH dostavilo pomenutu optužnicu u predmetu “SISTEM” na potvrđivanje iste. Međutim kao što smo i pisali ranije u tekstu Osnovni sud je odbio da potvrdi optužnicu Tužilaštvu Brčko distrikta BiH nezvnaično zbog tehničkih nedostataka iste ili narodno rečeno nedovoljno jake i čvrste optužnice i argumentacije.

Nakon odbijene i vraćene optužnice od strane Osnovnog suda BD BIH na adresu Tužilaštva BD BIH. Tužilaštvo ulaže žalbu Apelacionom sudu BD BIH. No nakon toga kako redakcija portala “TIMES.BA” saznaje Apelacioni sud Brčko distrikta BiH 25.04.2023. godine odbacuje žalbu Tužilaštva BD BIH i potvrđuje odluku osnovnog suda BD BIH te time prvi put Tužilaštvu Brčko distrikta BiH odbacuje da potvrdi optužnicu. Iako je ne Javni Tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH gospodin Zekerija Mujkanović u izjavi za “Radio Brčko” dana 11.04.2023. godine kazao da nepotvrđenih optužnica uopšte nije bilo, odnosno da je sve optužnice stare i nove Osnovni Sud do sada potvrdio.

Postavlja se pitanje da li je Tužilaštvo BD BIH slučajno ili namjerno do sada pripremalo nedovoljno jake i tehnički slabo pripremljene optužnice koje bi kasnije padale na sudovima kada je u pitanju zloupotreba položaja visokopozicioniranih osoba i političara u Brčko distriktu BiH kako bi se pažnja usmjeravala na sudove a time i stavljao vruć krompir odgovornosti i fokus javnosti također na sudove a ne na Tužilaštvo BD BIH.

Također se postavlja pitanje da li je ovim potezom Osnovnog i apleacionog suda BD BIH, uvod u kraj dosadašnje prakse Tužilažtva BD BIH na čelu sa Javnim tužiocem Zekerijom Mujkanovićem u čiji rad mnogi građani BD BIH već duže vrijeme nemaju dovoljno ulivenog iskrenog povjerenja.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version