Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Hoće li Pravosudna komisija Brčko distrikta BiH sutra na redovnoj sjednici razmatrati prisustvo svog člana komisije Envera Tursunovića na političkom skupu SDA u mjensom odboru Kolobara?!

0

Prema oficijalnoj internet stranici Pravosudne komisje Brčko distrikta BiH, naredna redovna sjednica pravosudne komisije trebala bi se održati Sutra 28.03.2022 godine.

Uvidom u dnevni red utvrdili smo da se pod tačkom 41. nalazi tema “RAZNO” pa shodno tome pitamo se da li će Predsjednik pravosudne komisije gospodin Safet Pizović staviti na razmatranje informaciju iz javnih medija na temu o kojoj je redakcija našeg portala pisala kada je u pitanju skandal gdje je član pravosudne komisije ENVER TURSUNOVIĆ prisustvovao političkom skupu, koji je organizovala politička stranka SDA u mjesnom odboru Kolobara u Brčkom.

Kao što smo i ranije pisali po zakonu Brčko distrikta BiH član Pravosudne komisije ne smije biti član niti jedne političke partije i ne smije biti uključen u bilo kakvu političku aktivnost.

No Tursunović je očigledno prekršio to moralno pravilo ali vjerovatno i zakon, jer je definitivno sastanak koji se vodio kao skup građana naselja Kolobara bio obilježen politički. Na sastanku su bili istaknuti simboli odnosno zastave političke stranke SDA. Na kraj krajeva fotografije sastanka nije objavila mjesna zajednica već oficijalna Facebook stranica SDA. S tim u vezi može se definitivno zaključiti bez oklijevanja da je to bila politička aktivnost stranke SDA na kojoj su većinom pridutni bili članovi stranke među kojima i sporni Enver Tursunović koji definitivno nije smio biti prisutan ni kao građanin zbog svoje funkcije člana.

No ovo nije prvi put da se Tursunović povezuje sa političkom strankom SDA, još ranije u vrijeme njegovog imenovanja na funkciju pravosudne komisije redakcija našeg portala u više navrata kroz tekstove i video priloge upozoravala je da postoje dokazi da je Tursunović uključen u aktivnosti političke stranke SDA. A to sve potvrđuje i fotografija koju smo više puta objavljivali:

Poruka koju je Tursunović dostavio roditeljima obdaništa EVLAD u vremenu predizborne kampanje prethodnih lokalnih izbora

No kao što smo i ranije pisali Tursunović pored svega je vjerovatno i u sukobu interesa jer kao direktor Obdaništa EVLAD koje koje je na listi subvencije budžeta Brčko distrikta BiH dok je istovremeno član pravosudne komisije.

Podsjećamo da je naša redakcija 22.03.2022 godine takođe dostavila upit sa ovim pitanjem koji je poslan na E-mail adresu Pravosudne komisije Brčko distrikta BiH, kao i na adresu sekretara pomenute komisije. No nažalost još uvijek nismo dobili odgovor.

No Skupština Brčko distrikta BiH ove naše navode je samo ignorisala, osta je još da se vidi da li će Predsjednik Pravosudne komisije gospodin Safet Pizović reagovati na ovaj veliki propust Skupštinske komisije koja je imenovala Tursunovića na funkciju člana komisije ignorišući navode o propustima iz medija.

Enver Tursunović, član pravosudne komisije Brčko distrikta BiH na događaju sa političkom simbolima stranke SDA

Bilo kako bilo građani Brčko distrikta mogu samo da se zapitaju hoće li se poštovati moralni zakoni i zakoni BiH, ili će se samo sticati dojam da svi moraju da plešu u Brčko distriktu BiH onako kako SDA svira…

Za Times.ba: Galileo Davinci

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version