Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

EKSKLUZIVNO: Saznajemo raspodjele pozicija novog Bošnjačkog bloka u Brčko dsitriktu BiH!

0

Upravo sa sastanka novog bošnjačkog bloka sa predstavnicima iz Hrvatskog naroda odnosno 4 predstavnika Hrvata, koji je počeo u 11:00 Sati u prostorijama Skupštine Brčko distrtikta BiH a nakon sinoćnjeg dogoovrenog sporazuma sa predstavnicima naroda Srba saznali smo da su hrvati pristali na dogvor ali će do sutra ponovo sve potvrditi detaljno.

Bošnjaci su kako je izloženo da današnjem sastanku koji još uvijek traje dogovorili da SBB-pripadaju dva odjeljenja vlade BD BIH i savjetnik Gradonačelnika. Dok se s druge strane što je interesantno SDP odrekao jednog odjeljenja koji im je pripadao u korist SBIH koja nije mogla dobiti odjeljenje zajedno sa šefom kabineta gradonačelnika. No međutim SDP im je dao svoje odjeljenje na raspolaganje kjako bi zadržao po svaku cijenu direktora JP KOMUNALNO gospodina Kemala Atića na poziciji.

Brčanski NIP je dobio jedno odjeljenje u Vladi BD BIH.

Još uvijek se čeka zeleno svjetlo od OHR-a kada koji bi trebao potvrditi Dr. Zijada Nišića za novog Gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

Već od danas bi trebali krenuti potpis za opoziv gradonačelnika i zasjedenje vanredne sjednice skupštine BD BIH!

Sastanak još uvijek traje uskorto više detalja….

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version