Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

SRAMOTNO: JP Komunalno BD BIH na svojoj FB stranici zabranilo komentare građanima na vijest o poskupljenju električne energije!

0

Jutros su građanima Brčko distrikta BiH uskraćena osnovna demokratska i ljudska prava od strane menadžmenta JP KOMUNALNO BRČKO DISTRIKTA BIH odnosno sloboda govora i mišljenja kao i kritike građana.

Naime radi se o tome da je jutros na stranici socijalne mreže Facebook menadžment JP KOMUNALNO BD BIH na vijest o poskupljenju električne energije odnosno novih tarifa iste zabranilo i limiutiralo komentare!

Ovim nevjerovatnim činom JP KOMUNALNO BD BIH je prekršilo osnovna ljudska prava te uskratilo građanima Brčko distrikta BiH odnosno kupcima i potrošačima usluga električne energije koji pune kasu Brčko distrikta BiH da izraze svoje mišljenje.

Zbog ovog bahatog čina JP KOMUNALNO BD BIH ispred redakcije portala “TIMES.BA” obratit ćemo se OSC-u BiH kao i Skupštini BD BiH na ovaj nevjerovatan čin limitiranja kritika i slobode govora od strane menadžmenta JP KOMUNALNO BD BIH. Podsjećamo da je JP KOMUNALNO BD BIH bilo često tema i žarište kritika opozicionih zastupnika Skupštine Brčko distrikta BiH.

Nažalost može se slobodno zaključiti da Brčko distrikt BiH odnosno vladajuća većina i Vlada BD BIH ovim postupcima ne poduzimanja konkretnih poteza i sankcionisanja odgovornih sve više podsjeća na sistem diktature odnosno asocira na državni sistem Sjeverne Koreje.

No interesantna činjenica u svemu ovome je da je direktor ovog javnog preduzeća JP KOMUNALNO gospodin Kemal Atić nakon sastanka u Banja Luci gdje su se dogovarale cijene Električne energije otišao na bolovanje usred neuspješnih pregovora kada je cijena El. energije u pitanju.

Pozivamo Predsjednika Skupštine i ostale nadležne da reaguju na ovaj sraman čin uskraćivanja osnovnih demokratskih prava slobode govora i kritike Javnog preduzeća Komunalno odnosno preduzeća Brčko distrikta BiH!

U nastavku prilažemo novi cjenovnik Električne energije i ostalih usluga koji smo preuzeli sa zvanične stranice JP KOMUNALČNO BRČKO DISTRIKTA BIH:

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version