Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Glavna Revizorka nije dostavila potpisanu i ovjerenu izjavu koja bi trebala dokazati da nije u sukobu interesa, “Žmiri” li skupštinska komisija BD BiH prilikom imenovanja i odabira kandidata?

0

Kako je naša redakcija došla do informacija putem svojih izvora, saznali smo da novoizabrana Glavna revizorka za Brčko distrikt BiH gospođa Selma Šadić prilikom imenovanja nije dostavila potpisanu i ovjerenu izjavu kojom bi trebala potvrditi da nije u sukobu interesa što je po zakonu trebala i morala da uradi kao svaki kandidat jer je konkurs to nalagao (KONKURS/PODNOŠENJE PRIJAVE).

No kako saznajemo ostali prijavljeni kandidati su spornu izjavu priložili prilikom konkurisanja na poziciju koju je raspisala Skupština Brčko distrikta BiH. No zašto taj dokument nije priložila gospođa Selma Šadić nam nije poznato.

Naime kako saznajemo ovo je škakljiva tema jer je ponovo povezana na neki način sa brčanskom SDA, opće poznato je da je njen muž Ibrahim Šadić istovremeno član Upravnog odbora Javnog Zdravstvenog centra (JZU) Brčko distrikt BiH.

Popis članova upravnog odbora JZU Brčko

Prema saznanjima ona nebi mogla da obavlja funkciju glavnog revizora jer nije dostavila spornu izjavu koju zakon nalaže. Takođe prema svemu sudeći gospođa Selma Šadić je vrlo moguće u sukobu interesa zbog ranije navedenih navoda u tekstu.

No što je takođe interesantno je da je činjenica da su članovi komisije koju čine zastupnici skupštinske večine svjesno napravili propust prema svemu sudeći s ciljem kako gospođa Selma Šadić ne bi krivično odgovarala zbog ovjere neistinitog sadržaja!

Članove sporne komisije činili su sledeći skupštinski zastupnici koji čine dio skupštinske većine Brčko distrikta BiH:

  1. Zijad Nišić, predsjedavajući
  2. Slobodanka Ćurčić, član
  3. Ivo Filipović, član
  4. Sead Softić, član
  5. Branislav Marković, član

https://eprim.bdcentral.net

Na koncu svega bespotrebno je pitati hoće li Gradonačelnik Esed Kadrić poduzeti nešto vezano za sukob interesa “glavnog revizora” jer je to sve posmatrao nijemo ili možemo očekivati da će se komisija za sukob interesa sama javiti ukoliko SDA nema veze i sa njihovim imenovanjima.

Ili ćemo jednostavno ponovo gledati šutnju OHR-a odnosno Supervizora Michael Scanlan-a za Brčko distrikt BiH i nadati se da će sav prljavi veš ponovo morati da čisti po ko zna koji put Policija Brčko distrikta BiH kako bi se pravda zadovoljila po ko zna koji put pa barem na kratko sve dok ne dođe do dubokih i mračnih ladica Tužilaštva Brčko distirkta BiH, odnosno labilnih Optužnica koje na sudu padaju “kao lani sneg”.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version