Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

Srpski predstavnici u Brčkom potpisali SPORAZUM zajedničkog nastupa pri formiranju nove vlasti u Brčko distriktu BiH

0

Danas su predstavnici Srpskog naroda potpisali sporazum o zajedničkom nastupu pri budućem formiranju nove vlasti.

Potpisnici ovog SPORAZUMA su sledeći:

  1. SNSD-DEMOS – 4
  2. SDS – 1
  3. PDP -2
  4. US – 2
  5. DNS – 1

Ono što je interesantno je da je iz igre izbačena SOCIJALISTIČKA PARTIJA – SP o koja je takođe dobila jednak broj mandata kao i SND-DEMOS.

Takođe smo primjetili da je PDP obračunat sa dva mandata iako to još uvijek nije sigurno, jer to bi značilo da je kod Bošnjaka stranka za BiH izgubila drugi mandat.

No prema svemu sudeći predstavnici SRPSKOG naroda kao i predstavnici BOŠNJAČKOG naroda su definitivno požurili sa ovim sporazumima jer CENTRALNA IZBORNA KOMISIJA CIK još uvijek nije obračunala glasove dijaspore,mobilnog tima,covid tima i nepotvđenih listića čiji broj iznosi oko 1.500 glaosva.

S obzirom na male razlike nekih političkih partija i pojedinaca možemo slobodno zaključiti da će nakon unesenih svih glasova doći do itekako velikih promjena.

Što bi značilo prema ovim sporazumima Srba i Bošnjaka de su to ipak BLEF pokušaji koji bi sprječili bilo kakvi drugi dogovori konkurentnih političkih partija.

No građanima Brčko distrikta BiH preostaje samo da čekaju konačni rezultat CIK-a te da donesu i sami zaključak da je ovo tek početak koji će imati više scenarija kao i sličnih SPORAZUMA.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version