Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

PARA UDARA GDJE NI BURGIJA NE MOŽE- Dok Denis Bećirović kritikuje SDA, brčansko rođački SDP rudari za SDA gdje zajedno čine Vladu Brčko distrikta BiH

0

Iako smo prije nekoliko dana u kratkom video prilogu pod nazivom “MIRIS LOVE” ukratko pojasnili značaj zajedničke vlasti brčanskog SDP-a i brčanske SDA koje su sastavni dio skupštinske većine ali i vlade BD BiH.

Danas su prema pisanju portala “Radio Brčko” čelni ljudi distrikta posjetili “KOMUNALNO BRČKO”. Kako građanima tako i centrali SDP-a u Sarajevu jako je poznato da Predsjednik brčanskog SDP-a ili povjerenik Esad Atić obnaša funkciju savjetnika Gradonačelnika Eseda Kadrića odnosno Predsjednika brčanske SDA.

Direktor jednog od najprofitabilnijih javnih preduzeća u distriktu je Kemal Atić prvi rođak Esada Atića iz brčanskog SDP-a. Kemal Atić pred lokalne izbore godine 2020 iz brčanskog SBB-a prešao kod svog rođaka u SDP nakon što je SBB u Brčkom iz svojih redova istjerao Ismeta Dedeića bivšeg predsjednika SBB-a u Brčkom. Već tad odlaskom Dedeića bilo je vidljiva zaiteresovanost brčanske SDA za Dedeića koji je kako se vremenom pokazalo a što smo i ranije najavili u prilogu “ZELENA HOBOTNICA DISTRIKTA” uz političku podršku SDA postavljen na funkciju direktora takozvanog Zavoda za Izgradnju Brčko distrikta BiH.

Dedeić je pretpostavljamo zauzeo poziciju u brčanskoj SDA iz sjene dok se strateški pobrinuo da zadrži Kemala Atića za direktora “JP KOMUNALNO BRČKO” na poziciji na koju je došao preko brčanskog SBB-a. A sve to pretpostavljamo preko Esada Atića predsjednika brčanskog SDP-a gdje se time napravio bratsko sestrinski odnos između SDA i SDP-a u distriktu.

Svi su dobili po nešto ali sve to u ime SDA.

• Kemal Atić je ostao na poziciji direktora JP Komunalno iako nije ispunjavao još ranije uslove konkursa zbog nedostatka radnog iskustva koje je konkurs zahtijevao.
• Ismet Dedeić imenovan je za direktora Zavoda za izgradnju
• Esad Atić je nagrađen funkcijom savjetnika Gradonačelnika Brčko distrikta BiH.


Ovaj strateški blok je toliko jak da je i centrala SDP-a iz Sarajeva ostala paralizirana. Dok su svi građani ali i razočarani birači očekivali da centrala SDP-a iz Sarajeva naredbom ovo onemogući. Na kraju je ipak ispalo da ustvari SDP iz distrikta je izdao naredbu centrali u Sarajevu da to tako ostane.
Čist račun duga ljubav. Dok Denis Bećirović kao kandidat za člana Predsjedništva BiH ispred bošnjaka na svojim mitinzima kritikuje SDA i Bakira Izetbegovića i time građanima BiH obećava promjenu te da će se njegovim dolaskom na funkciju sve to promijeniti.

Stvara se jednostavna brčanska slika kao primjer lažnih i pustih obećanja. Jer na koncu da je Denis Bečirović dovoljno jak da uvede promjene u BiH ulaskom u Predsjedništvo Bih nakon predstojećih oktobarskih općih izbora 2022, onda bi Bećirović u startu prvo onemogućio i zaustavio da SDP u distriktu čini skupštinsku većinu ruku pod ruku sa SDA gdje je čak Predsjednik SDP-a savjetnik osobe koja je Predsjednik SDA u distriktu odnosno Savjetnik Gradonačelnika distrikta.

No kako smo doznali preko svog izvora a što se vodi kao javna tajna jeste da se dobivaju instrukcije za glasanje u distriktu. Građanima iz gradske jezgre je rečeno da glasaju za Denisa Bećirovića a u ruralnim područjima biračima SDP-a rečeno je da glasaju za Izetbegovića te se navodi kako je to dogovor centrala iz Sarajeva kako se ne bi narušio bošnjački blok u distriktu te da postoji balans, tvrdi naš izvor.
Kako god pitamo se ako Denis Bećirović nije dovoljno veliki autoritet da posloži stvari i sistem unutar svoje političke partije kako onda planira uvesti red i poboljšati sistem cijele države Bosne i Hercegovine.

No kako se bliže izbori bliže se i planiranja raznih proračuna tako je primjerice danas u zvaničnoj posjeti JP “Komunalno Brčko” boravila delegacija Vlade BD BiH, gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i zamjenik gradonačelnika Anto Domić, zatim predsjednik Skupštine Siniša Milić i potpredsjednik Skupštine Distrikta Ivo Filipović, te šef Odjeljenja za komunalne poslove u Vladi Brčko distrikta BiH Majazudin Vehabović i savjetnik gradonačelnika Esad Atić.

Razgovarali su sa predsjednikom Upravnog odbora JP “Komunalno Brčko” Davorom Ninićem, direktorom preduzeća Kemalom Atićem i zamjenikom direktora Draganom Jelisićem o aktuelnim temama.

Najviše pažnje posvećeno je razgovoru o nabavci električne energije za narednu godinu, kao i realizaciji kapitalnih projekata i grantova, te poboljšanju vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda na području Brčko distrikta BiH.

Kako je vidljivo po imenima posjetioca JP KOMUNALNO u Brčkom vidljivo je da su većinom to predsjednici političkih partija koji su se politički kamuflirali u kostimima zvaničnih funkcionera Brčko distrikta BiH.

Pitamo se da li su razgovrali u korist građana Brčko distrikta BiH ili u svoju ličnu materijalnu korist odnosno korist stranke.

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version