Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

REZULTATI ANKETE: 88% čitalaca smatra da predstavnici nacionalnih manjina u Skupštini Brčko distrikta ne zaslužuju novi mandat!

0

Završena je anketa u kojoj smo pitali građane Brčko distrikta BiH da li su zadovoljni dosadašnjim radom predstavnika nacionalnih manjina u Skupštini Brčko distrikta BiH.

88% čitalaca našeg portala smatra da trenutni predstavnici nacionalnih manjina ne zaslužuju novi mandat u Skupštini Brčko distrikta, dok samo 12%  smatra da oni ipak zaslužuju novi mandat.

Umeđuvremenu nakon postavljanja ankete i pisanja našeg portala o zloupotrebi izjašnjavanja o nacionalnoj pripadnosti. Oglasila se i  šefica Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasadorica Kathleen Kavalec. Koja odmah najavila da se novi zakoni moraju usvojiti u Skupštini Brčko distrikta BiH prije  predstojećih izbora, podrazumjeva zakone kao što su Zakon o udruženjima  i fondacijama, Zakon o javnim okupljanjima i Zakon o nacionalnim manjinama. Ambasadorica Kavalec izrazila je nadu da će usvajanje ovih zakona biti realizovano u prvom čitanju u julu, te da će biti konačno usvojeni do septembra.

Građanima Brčko distrikta ostaje da čekaju mjesec Juli te da vide šta donose nacrt pomenutih noovih zakona među kojima je i zakon o NACIONALNIM MANJINAMA.

 

Share.
Leave A Reply

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA

Exit mobile version